Kde stretnete Batmana, Harryho Pottera, Forresta Gumpa, alebo Jacka Sparrowa?

2015-02-19 08:00:00 |   |    | 

Ste fanúšikom vymyslených príbehov? Boli by ste najradšej, ak by ste si mohli ísť obzrieť preslávený Springfield, Sin City, Gotham, Rokfort a podobné? Možno sú všetky tieto miesta vymyslené, ale to neznamená, že nemôžete navštíviť ich predlohy. Všetky sú totiž založené na podobe niečoho reálneho. Tvorcovia sa radi inšpirovali skutočnými miestami, ktoré vám teraz predstavíme.



 

Kráľovstvo Arendelle

 

Páčil sa vám kreslený hit Ľadové kráľovstvo? Tak potom ste aj vy isto zatúžili navštíviť ten prekrásny palác na jazere. V skutočnosti toto miesto nájdete v Nórsku, v oblasti nazývanej Nærøyfjord. Je to neskutočne krásny fjord zapísaný aj na zozname svetového dedičstva UNESCO.

 

Basin City

 

Mesto plné zlodejov, prostitútok, skorumpovaných policajtov, vrahov a násilníkov. Tak obludne je vykreslené mesto v komixovom trháku Sin City. Tvorcovia sa však nechali inšpirovať skutočným mestom. Je ním Los Angeles. Ktovie, či aj v ňom sa žije podobne.

 

Eurázia

 

Pamätáte si ešte dielo, v ktorom existovala táto krajina? A uhádnete kým sa nechal George Orwell inšpirovať?

 

Fairview a Wisteria Lane

 

Vysoké opätky a nekonečné intrigy kamarátok bývajúcich na jednej ulici. Kto by nepoznal seriál Zúfalé manželky. Mestečko, ktoré filmárom inšpirovalo k tej správnej atmosfére sa volá Galesburg, v štáte Illinois.

 

Mesto Gotham

 

Filmové, ale aj komixové mestečko Gotham, v ktorom pôsobil sám Batman, by sme na mape márne hľadali. Avšak jeho reálna podobizeň sa až nápadne podobá americkému New Yorku.

 

Greenbow

 

Vo filme zostaneme, keďže teraz hovoríme o filme, ktorý získal veľké množstvo Oscarov, ale tiež sŕdc divákov. Forrest Gump je neprekonateľný film, ktorý sa dotkne každého. Jeho scény boli natáčané v mestečku Varnville v Južnej Karolíne.

 

Rokfort

 

Preslávená čarodejnícka škola, ktorú pozná zrejme celý svet má tiež svoju reálnu podobu. Na inšpiráciu slúžilo škótske mestečko Glencoe a jeho okolie.

 

Isla de Muerta

 

Geografickou polohou aj klímou sa na ostrov zo série filmov Piráti z Karibiku najviac podobá ostrov Haiti. Má prekrásne more a pobrežie, ktoré sú akoby vystrihnuté z našich predstáv o pirátskom raji.

 

Jurský park

 

Báli ste sa keď ste prvýkrát videli tento film? Ostrov so špeciálnym klonovacím programom, kde sa vzbúria prastaré dinosaury, mal inak v prvej časti veľmi príjemné prostredie. Pláne, stromy.. Toto dnes nájdete na Havaji, ktorý filmárov inšpiroval.

 

Las Venturas

 

Ak máte radi počítačové hry, tak ste už isto vyskúšali hru GTA: San Adreas. Asi vám ani nebude treba hovoriť, že toto mesto bolo inšpirované púštnym rajom pre hazardérov, mestom svetiel, zábavy a prepychu – Las Vegas.

 

Mordor

 

Cieľ veľkej cesty hobitov z príbehu Pán prsteňov je známy všetkým milovníkom filmu, alebo aj kníh. Mordor vznikol vďaka podobe hory Tongariro, ktorá leží na Novom Zélande. Táto sopka ani nepotrebovala veľa úprav, aby pripomínala hrozitánsku horu z fantázie J.R.R. Tolkiena.

 

Mos Eisley

 

Preslávené Hviezdne vojny poznajú takmer všetky generácie. Celá séria je zaplnená zaujímavými exteriérmi a jedným z nich, planéta Tatooine, ktorá vznikla vďaka inšpirácii tuniského ostrovu Djerba.

 

Narnia

 

V reálnom svete nemusíte prejsť cez skriňu, aby ste objavili tento úchvatný kraj. Stačí preletieť niekoľko tisíc kilometrov a prísť na Nový Zéland. Na Južnom ostrove v Oamaru nájdete presne to, čo skupinka detí za hŕbou kabátov.

 

Pandora

 

Vitajte vo svete modrých obrovitánskych tvorov, na Pandore. Vybájnený modrý svet, ktorý žije v dokonalej harmónii asi v skutočnosti nenájdeme, no môžeme zájsť na havajský ostrov Kaua´i. Ten vám túto zem najviac pripomenie. Ďalšou inšpiráciou bol čínsky národný park Zhangjiajie, kde naozaj stoja hory, ktoré ako keby levitovali.

 

Mestečko South Park

 

Viete čo inšpirovalo tvorcov mestečka plného neposedných a trochu drzých detí? Po vizuálnej stránke to bolo kolorádske mestečko Fairplay.

Zdroj/autor: justtheflight.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa