Najlepšie tajné ostrovy sveta

2013-11-06 12:00:00 |   |    | 

Veríte, že aj v dnešnej dobe na Zemi existujú miesta, kde sa čas jednoducho spomalil? V oceánoch, uprostred ničoho, na ostrovoch ukrytých pred masami dovolenkárov a turistov, nájdete nerušený božský pokoj. Okrem krásnych pláží s bielym pieskom a panenskej prírody tu zažijete aj atmosféru rozprávkovej krajiny.



 

  • Vietnam: Con Dao

Tento ostrovný raj na Zemi si stále uchováva status tichej a turisticky nemasovej destinácie. Súostrovie Con Dao nebolo ale pokojným odjakživa. Z histórie sa označuje ako „Väzenie, ktoré sa stalo rajom“, pretože v období vietnamskej vojny sem bolo zavlečených a väznených mnoho vojakov. Dnes sa tu však stretnete len s nepoškvrnenou čistotou. Najväčší z ostrovov, Con Son, je obklopený krásnymi plážami, koralovými útesmi a malebnými zátokami. Výhľady na more okrem iného spríjemňujú aj delfíny či morské korytnačky, ktoré je najzaujímavejšie pozorovať najmä počas sezóny kladenia vajíčok.

 

  • Portugalsko: Pico

Pico, druhý najväčší z Azorských ostrovov, medzi turistami zatiaľ príliš známy nie je. Jeho najvýraznejšou črtou je vulkanické pohorie a zároveň najvyšší vrchol ostrova, Ponta do Pico (2 351 metrov). Západnému pobrežiu dominujú rozsiahle vinice, ktoré zabezpečujú produkciu vín a spoločne s lovom veľrýb sú nosným príjmom na ostrove. K idylickým zážitkom tu jednoznačne patrí východ Slnka z vrcholu pohoria, rovnako ako pozorovanie podmorského sveta v krištáľovo modrom oceáne.

 

  • Švédsko: Sandön

Ostrov Gotska Sandön, ležiaci v Baltskom mori, býva označovaný aj ako Kráľovstvo piesku. Pokladá sa za najizolovanejší švédsky ostrov. Je pustý a vzdialený, ale svojou unikátnosťou už po stáročia fascinuje všetkých návštevníkov. Takmer celý jeho povrch pokrýva piesok, kamene a štrk, ktoré sú popretkávané hustými borovicovými lesmi. Pobrežiu dominujú kilometre dlhých, opustených pláží, ktorých línie sa zázračne menia po búrkach a silných prílivoch a vytvárajú malé zátoky a polostrovné formácie. 

 

  • Britské Panenské ostrovy: Scrub Island

Desaťročia prakticky neobývaný, doslova panenský ostrov v Karibiku, sa dnes, naopak, teší čoraz väčšej popularite. Jeho zviditeľnenie zabezpečilo pred niekoľkými rokmi otvorenie luxusného rezortu Scrub Island Resort, Spa & Marina, v ktorom jeho návštevníci nájdu všetko od ubytovania s výhľadom na oceán v rôznych častiach ostrova, cez obchody, reštaurácie či plavárne. Väčšina ostrova je však stále neobývaná a vhodná na nerušený relax.

 

  • Indonézia: Gili Trawangan

Neďaleko známeho ostrova Lombok sa rozprestiera trojica ostrovov Gili. Najväčší a najobývanejší z nich, Gili Trawangan, je posiaty pobrežnými kaviarňami a reštauráciami.  To mu však ani náhodou neuberá na jeho nadpozemskej kráse. Pláže s bielym pieskom, možnosti potápania, šnorchlovania, turistiky a iných aktivít robia z Gili priam božské miesto. Na ostrove sa žije ekologicky. Motorizovaná doprava tu nie je povolená, najlepší spôsob ako preskúmať okolie, je požičať si bicykel, zviezť sa na koči alebo chodiť jednoducho pešo.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.6/5 (23 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa