Miesta, ktoré ponúkajú zážitok aj počas zimy

2014-03-09 12:00:00 |   |    | 

Dovolenka sa nám častokrát spája s teplom, morom a hlavne letom, do ktorého je ale ešte ďaleko. Ak však máte chuť cestovať už teraz, v tom prípade je ideálne vybrať sa na miesta, ktoré majú čo ponúknuť aj mimo letnej sezóny. Cestovanie v tomto období vám umožní vidieť mágiu zimy v iných krajinách a taktiež zažiť luxus nepreplnených destinácií.



 

  • Florencia

Kolísku renesancie si momentálne môžete vychutnať bez zvyčajného veľkého množstva zástupu turistov. Ponte Vecchio, Duomo, galéria Uffizi alebo Námestie Republiky, to je len niekoľko príkladov monumentov najkrajšieho talianskeho mesta, ktoré prežilo vojny a revolúcie bez toho, aby stratilo svoje čaro.

 

  • Belgicko

Jedným z hlavných dôvodov, prečo je Belgicko známe, je pivo. Nájdete tu mnoho špeciálnych druhov a vyberať si môžete z ponuky tmavých, polotmavých, svetlých a ovocných pív. Spoznajte mestá ako Brusel, Hasselt, Antverpy či Gent a navštívte kláštory, hrady a typické belgické pivovary.

 

  • Budapešť

Mesto rozprestierajúce sa na dvoch brehoch Dunaja ponúka silný príbeh, ktorý vyčítate v jeho architektúre, budovách a pamiatkach. Maďarská metropola však poteší nielen všetky zmysly, ale i telo, a to vďaka termálnym kúpeľom, ktoré sa nachádzajú v jej uliciach.

 

  • Nórsko

Komu nevadí chlad a sneh, jedna z najkrajších krajín Európy vám sprostredkuje nezabudnuteľný zážitok v podobe prírodných krás, ako sú fjordy, útesy, hory a údolia. Navštívte najhlbšie jazero v Európe Hornindalsvatn, najsevernejšie mesto na svete Hammerfest či prejdite Cestu trolov po serpentínach Trollstigen.

 

  • Berlín

Hlavné mesto Nemecka umožňuje cestovateľský mix s ponukou bohatej histórie, architektúry budov, umenia v múzeách a zábavy v kluboch. Určite si nenechajte ujsť Brandenburskú bránu, Berlínsky dóm, Pamätník holokaustu či East side gallery so zvyškami Berlínskeho múru.

 

  • Izrael

Územie štátu Izrael dýcha históriou starou viac než 3 tisíc rokov. V najväčšom a najľudnatejšom meste Jeruzalem žijú tri náboženstvá a nájdete tu tak sväté miesta judaizmu, kresťanstva a islamu. Okrem neho sa v krajine oplatí navštíviť aj Tel Aviv a Jericho s Betlehémom.

 

Zdroj/autor: viajar.elperiodico.com, Alena, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.3/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa