Ukryté pláže Európy: Francúzsko vás naláka na pokojné mestečká a šum oceánu

2015-02-27 12:00:00 |   |    | 

Keď pomyslíme na pláž vybaví sa nám hneď niekoľko vecí. Spomienky na prvé kroky po piesku, do ktorého sme sa zabárali, šum mora, ktorý si vieme aj z kancelárie na Slovensku dokonale vybaviť, večerné prechádzky, detské hry, pieskové hrady a podobne. More má jednoducho niečo, čo v nás zostane. Preto ho tak radi vyhľadávame a každý rok sa snažíme, aby sme sa k nemu odstali a užili si jeho blahodarné účinky. Na to tam ale nemôžu byť davy turistov. Preto sme sa pozreli na európske pláže, ktoré si získali srdcia svojich návštevníkov tým, že sú krásne, nie preplnené a prežijete na nich tú najkrajšiu dovolenku.



 

Francúzsko

 

Hoci Francúzsko nie je úplne najtypickejšou dovolenkovou destináciou Slovákov, aj tak sem veľa z nich chodí na rôzne výlety. Obzrieť si hlavné mesto, alebo zájsť do vychytených múzeí je tradičným výletným plánom. Čo však keby ste zašli na niektorú z mnohých pláží? Vo Francúzsku je ich samozrejme nespočetne na jednej i druhej strane, ale ťažko si vybrať tú správnu. Známe sú plné a špinavé a menej známe sú odľahlé a ťažko sa k nim dostať. Preto sme sa pozreli na pláže, ktoré sú pomerne ľahko dosiahnuteľné a pritom nestrácajú zo svojho pôvodného šarmu. Užite si na nich prekrásnu dovolenku a spoznajte krajinu preslávenú módou, parfumami, jedlom a vínom.

 

 

Le Grau-du-Roi, južné Francúzsko

 

Medzi mestami Languedoc a Petit Carmargue, na stredomorskom pobreží nachádzame La Drau-du-Roi. Miesto stvorené pre aktívnych ľudí, ale aj rodiny s deťmi. Okolie je totiž plné zaujímavých atrakcií, od zábavných centier, cez Seaquarium (morské centrum) až po jazdu na štvorkolkách a iné športové aktivity. Samozrejme ide hlavne o pláž, ktorá je hodnotená, ako jedna z najkrajších pre rok 2015. Po prechádzke mestom a jeho objavení si môžete prenajať jazdu na koňoch a preskúmať pláž z jeho chrbta.

 

Ploumanac’h, Bretónsko

 

Na severnom pobreží Bretónska objavíte očarujúce mestečko Ploumanac´h. Toto tiché miesto žije v dokonalej harmónii s prírodou, ktorá ho obklopuje. Pobrežie je totiž tvorené z výrazných útesov. Niektoré sú ostré iné oblé, ale spoločnú majú farbu. Všetky sú totiž sfarbené do jemne ružového odtieňu, ktorý kontrastuje s modrým oceánom. Počas prílivu a odlivu sa odhaľujú a opäť ukrývajú rôzne malé ostrovčeky, takže prechádzka po okolí je očarujúca. Pláž je vhodná pre rodiny s deťmi a dvojice. Spolu môžu objavovať tajné miesta, pozorovať vtáky a jednoducho si užívať okolie.

 

Cavalaire-sur-Mer, Azúrové pobrežie

 

Ak budete zisťovať viac o tom to mieste, zistíte, že v mnohých prípadoch sa o ňom hovorí ako o mieste, ktoré síce patrí k Azúrovému pobrežiu, ale nie je snobské. Inými slovami je to pokojnejšia časť, kde nenájdete priveľa turistov. Typické stredomorské francúzske mestečko je ideálnym priestorom pre aktívnych mladých ľudí. Najväčším lákadlom sú vodné športy. Okrem tých tradičných si ale vyskúšate aj potápanie ku koralom a vrakom, kajakovanie, kanoing, šnorchlovanie, jetski a rôzne iné.

 

Ile de Porquerolles, Francúzska riviéra

 

Tunajšie pláže mnohí opisujú ako tie najkrajšie na riviére. Sú pokojné, tiché a pritom prekrásne. Francúzsko takmer celý ostrov odkúpilo a zakázalo na ňom prílišnú výstavbu, takže tu nájdete len zopár domčekov a ozaj príjemnú atmosféru dávnych čias, keď Francúzska riviéra bola hlavne o prírode. Žiadne divoké bary a len biely piesok s útulnými malými plážami sem láka hlavne rodiny.

 

Noirmoutier, západné pobrežie

 

Hoci sa tento ostrov nachádza na západnom pobreží blízko mesta Nantes, svojou atmosférou pripomína stredomorské ostrovčeky. Slnečníky, biele domy a modré okenice ozaj pripomínajú skôr opačnú stranu Francúzska. Pláže ostrova majú príjemný piesok a dá sa medzi nimi vybrať vždy iná. Najznámejšia je asi pláž Plage des Dames, ktorá má skvelú polohu, pekné mólo a je obklopená úžasnou prírodou. Azúrové more je samozrejmosťou. Na pláži sú taktiež namiesto hotelov len malé domčeky a v meste len menšie rodinné reštaurácie. Toto miesto je preto ideálne pre rodiny, ktoré sa môžu prechádzať po plážach, bicyklovať, alebo si vyskúšať, aké to je za odlivu hľadať morské plody.

 

Ile de Batz, Bretónsko

 

Domácka atmosféra na vás dýchne len čo vkročíte na tento ostrov. Pri severnom pobreží Bretónska sa nachádza menší ostrovček, ktorý je aj dnes prehliadkou klasickej architektúry. Šedé malé domčeky sa dopĺňajú sa pestrosťou okolitej prírody a modrým oceánom. Jeho pláže sú určené prevažne rodinám, ktoré hľadajú pokoj a harmonickú dovolenku. Celý ostrov sa dá prejsť peši a počas prechádzok tak uvidíte aké okúzľujúce miesto to je.

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa