10 najtypickejších a najzábavnejších turistických fotografií

2014-05-13 12:00:00 |   |    | 

Cestovanie a návšteva turistických atrakcií je snom mnohých ľudí, ktorí sa ich snažia aj naplniť. Niektoré destinácie sú však obľúbené viac ako ostatné, a tak vedľa slávnych svetových pamiatok vznikajú určité fotografie a pózy znovu a znovu. Tie ste už pravdepodobne aj videli, hoci asi s inými protagonistami, prípadne ste sami vlastníkom jednej z nich.



 

  • Pyramídy v Gíze

Na dovolenke v Egypte je takmer nevyhnutnosťou fotografia vedľa pyramíd v Gíze - či už normálna klasická alebo si na tu pyramídu môžete aj “vyskočiť”. Pamiatka sa nachádza relatívne blízko Káhiry a vhodnejšie je ju navštíviť skoro ráno z dvoch dôvodov. Po prvé preto, aby ste sa vyhli veľkým turistickým davom a po druhé, zvyšujúca sa teplota v popoludňajších hodinách začína byť vážne nepríjemná. Klaustrofobici však buďte opatrní, ak sa rozhodnete spoznať pyramídy aj zvnútra, nevyhnete sa stretnutiam s ďalšími turistami v úzkych chodbách s horúcim bezvetrím.

 

  • Sfinga v Gíze

Okrem návštevy a zvečnenia pyramíd sa Egypt nemôže opustiť bez fotografie s najväčšou egyptskou sfingou a zábavný spôsob, ako to urobiť, je od nej “dostať bozk”. Na západnom brehu Nílu sa v blízkosti troch pyramíd majestátne týči socha s telom leva, ktorého hlava vraj predstavuje faraóna Rachefa. V priebehu času sfinga utrpela mnohé poškodenia, nemá už nos ani bradu, tá sa dokonca nachádza v Britskom múzeu v Londýne.

 

  • Eiffelova veža v Paríži

Pokus “uchytiť” Eiffelovu vežu je gesto, ktoré bolo zachytené na fotkách mnohokrát. Je to dokonca vraj najčastejšia fotografia turistov, ktorí tento monument navštívili. Eiffelova veža je symbolom Francúzska, ako aj jeho hlavného mesta, nachádzajúca sa na Champo de Marte vedľa rieky Seiny a je jednou z najnavštevovanejších pamiatok na svete. Otvorená je každý deň v roku a môžete ju navštíviť aj v noci, kedy je svetelný Paríž naozaj úžasný.

 

  • Kristus Spasiteľ v Riu de Janeiro

Kľačať pri nohách Krista Spasiteľa s otvorenou náručou presne ako postoj sochy je obraz, ktorý sa dá opakovane vidieť u turistov, ktorí ju navštívia. Táto 38 metrová socha znázorňujúca Ježiša je umiestnená na pahorku Corcovado, ktorý je vysoký 710 metrov, a tak ponúka nádherný panoramatický výhľad na mesto. Dostať sa k nej dá železnicou, pôvodne používanou na prepravu kameňov pre výstavbu, ktorá končí niekoľko metrov pod sochou a posledný úsek prejdete výťahom alebo 222 schodmi, ktoré vedú až na vrchol.

 

  • Abbey Road v Londýne

Kto je hudobný fanúšik a navštívi Londýn, nemal by vynechať a prípadne sa odfotiť na Abbey Road, tak ako Beatles na obale ich rovnomenného albumu. Abbey Road je názov ulice v londýnskom obvode Westminster a nachádza sa tu slávne nahrávacie štúdio, kde nahrávalo aj mnoho ďalších známych umelcov. Dnes je síce trochu zložitejšie odfotiť sa presne v tej póze ako členovia slávnej skupiny kvôli veľkej premávke, ale možné to stále je, ak budete trpezliví. Drobná kuriozita - je tu umiestnená kamera, a tak cez internet môžete kedykoľvek vidieť ľudí, ktorí prechádzajú prechodom pre chodcov.

 

  • Kráľovská garda v Londýne

Ďalšou typickou fotografiou v tomto meste, ktorú turisti robia, je fotografia s kráľovskou strážou pri bráne Buckinghamského paláca. Môžete sa k nim priblížiť, snažiť sa ich napríklad rozosmiať, ale pravdepodobne sa vám to nepodarí. Nehýbu sa, necúvnu a neurobia žiadne gestá. Na tomto mieste sa môžete zúčastniť aj výmeny stráží, čo je jednou z hlavných turistických atrakcií mesta. Tá sa od mája do júla koná denne o 11:30 a zvyšok roka raz za dva dni, s výnimkou zlého počasia.

 

  • Washington Monument vo Washingtone D.C.

Typickým obrazom pri tejto atrakcii je, ako sa turisti snažia predstierať, že sa skutočne dotýkajú špičky monumentu. Washington Monument je obelisk postavený na pamiatku prvého prezidenta USA Georgea Washingtona s výškou 169 metrov a nachádza sa na National Mall vo Washingtone D.C. Až do stavby Eiffelovej veže to bol najvyšší monument na svete, momentálne je najvyššou kamennou stavbou sveta a najvyššou stavbou v meste. Návštevníci naň môžu vystúpiť pomocou výťahu a obdivovať tak panoramatický výhľad na mesto.

 

  • Šikmá veža v Pise

“Pridržiavať” vežu v Pise sa snaží vo svojich fotografiách väčšina turistov, ktorí navštívia túto atrakciu. Slávna veža je vlastne zvonica katedrály, ktorá sa začala nakláňať pomaly už od okamihu, kedy v roku 1173 stavba začala. Talianska vláda sa rozhodla vežu zachrániť, a preto poverila odborníkov na statiku, aby našli riešenie, ktoré by zastavilo zvyšujúci sa sklon, čo sa aj podarilo a pamiatka je tak prístupná verejnosti. Veža má schodisko pozostávajúce z 293 schodov a vo vnútri veže síce nič nenájdete, stojí však za to vidieť krásny výhľad na Duomo v Pise, Piazza dei Maracoli alebo jeden zo siedmich zvonov veže.

 

  • Námestie San Marco v Benátkach

Toto námestie je bezpochyby jedným z najpopulárnejších turistických atrakcií v Benátkach. Je to jeho srdce, veľmi dôležitá a strategická časť mesta. Ako jediné z námestí v Benátkach je tak pomenované, zvyšku sa hovorí "Campo". Býva plné holubov, a preto je aj typickým obrazom, ktorý je zvečnený na fotkách. Námestie je v Benátkach najnižšie položeným miestom, a tak je často zaplavené. Voda síce steká do kanalizácie na Canal Grande, čo je ideálne, keď prší, ale pri prílive to má opačný efekt, vtedy voda vychádza z kanála.

 

  • Socha slobody v New Yorku

Pri pravdepodobne najznámejšej pamiatke v New Yorku sa turisti často fotia, ako “držia” jej pochodeň. Sochu Američanom venovali Francúzi v roku 1886 pri príležitosti 100. výročia Deklarácie nezávislosti Spojených štátov. Nachádza sa na Ostrove slobody a keď ju chcete navštíviť, je nutné tam ísť trajektom. Ak na ňu chcete vystúpiť, musíte si rezervovať vstupenky online v dostatočnom predstihu a odporúča sa tam vybrať v skorých ranných hodinách, ak sa chcete vyhnúť čakaniu v dlhých radoch.

 

Zdroj/autor: abc.es, Alena, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa