7 miest ako stvorených na halloweenske strašenie

2014-10-29 09:00:00 |   |    | 

I keď tento sviatok nemá u nás žiadne korene, nachádza si k nemu cestu veľa našincov. Veď ten, kto si rád skúša adrenalín a má rád istú hladinu strachu v žilách, nenechá si ujsť žiadnu príležitosť na to, aby trošku pošteklil svoje nervové bunky. A keď sa chcete teda pridať do tejto skupiny, prinášame vám sedem tipov na zaujímavé strašidelné miesta, ktoré by ste mali navštíviť.



 

Dargavs, Severné Osetsko

 

Na prvý pohľad možno pôsobí toto mestečko romanticky. Leží uprostred hôr, popýšiť sa môže krásnou prírodou a dokonalým pokojom. V skutočnosti však už roky neuchýlilo žiadneho obyvateľa. Dargavs je mesto duchov, ktoré vám vyvolá zimomriavky až vtedy, keď sa k nemu priblížite. Nie raz odtiaľ odchádzali turisti so zlým pocitom a s informáciami, že tam straší. Desivé príbehy sa viažu najmä na tunajší cintorín. Údajne, ak do neho niekto vstúpil a chcel cez neho prejsť, už nikdy sa odtiaľ nevrátil.

 

Hrad Bran, Rumunsko

 

Upírske príbehy patria i počas Halloweenu medzi tie najobľúbenejšie. Keď sa chcete preniesť na miesto opradené týmito povesťami, tak potom by ste jednoznačne mali ísť priamo do Rumunska. Tam sa nachádza hrad Bran, na ktorom podľa známej knihy žil obávaný Drakula. Historická stavba sa navyše nachádza vo veľmi príjemnom meste, takže sa môžete tešiť na naozaj krásny výlet, či už týmto legendám veríte, alebo nie.

 

Hokejová sieň slávy, Toronto

 

Túto atrakciu by ste v strašidelnom zozname čakali asi len ťažko. Zopár návštevníkov by vám však veľmi rado potvrdilo pravý opak. Pôvodne sa v priestoroch tejto budovy nachádzala montrealská banka. Medzi dvoma jej zamestnancami vzniklo milostné puto. Úradníčka Dorothy bola z tejto lásky celá bez seba a keď sa jedného dňa rozhodol jej milovaný ich vzťah ukončiť, nevidela už žiadnu svetlú budúcnosť. Kvôli tomu sa rozhodla ukončiť život skokom z budovy. Odvtedy na týchto miestach straší, viacero návštevníkov už videlo ducha mŕtveho dievčaťa a ešte viac z nich počulo dievčenský plač.

 

Kapucínske katakomby, Palermo

 

V Európe nájdete viacero podobných miest. Jedny z najznámejších sa nachádzajú v Paríži. No tie v Palerme budia zase intenzívnejšie pocity. V katakombách sa nachádzajú aj telíčka malých detí, jednotlivé miestnosti sú rozdelené podľa pohlavia, ale aj spoločenskej príslušnosti mŕtvych. Všetko pôsobí veľmi bizarne a naháňa poriadne zimomriavky na chrbát. Vstup len pre ľudí, ktorým neprekážajú ani takéto drsnejšie atrakcie.

 

Limoges, Francúzsko

 

Halloween sa nemusí všade oslavovať len v štýle strašenia. Ak si chcete napríklad od podobných vecí oddýchnuť a vziať to len z humornej stránky, zájdite si do mestečka Limoges. To každoročne práve v tento deň pripravuje veľký festival, na ktorom nájdete skvelé atrakcie, bohatý program a veľký slávnostný pochod. Väčšina kostýmov je navyše inšpirovaná vílami a rôznymi rozprávkovými postavami.

 

Hora krížov, Litva

 

Ide o umelo vytvorenú horu, ktorá v minulosti slúžila ako pohrebisko. Po prvýkrát tam pochovali svojich blízkych okolo roku 1830. Neskôr tam začali pribúdať stovky ďalších krížov a i keď medzitým sa niektorí snažili o zrušenie tohto miesta, nakoniec prežilo všetky nástrahy. V súčasnosti by tam malo byť odhadom okolo tisíc krížov, ktoré pôsobia takto spolu trošku zvláštne. Nejde o klasický cintorín, takže prechod týmto kopcom vyvoláva najmä za súmraku strašidelné pocity.

 

Kostol všetkých svätých a kostnica, Sedlec

 

Po strašidelné zážitky nemusíte chodiť ani tak ďaleko. V susedných Čechách je vďaka svojmu nezvyčajnému kostolu známa obec Sedlec. Jeho interiér je totiž vyzdobený skutočnými lebkami a kosťami ľudí, ktorí tam v minulosti žili a zomreli. Vytvorená je z nich reťazová výzdoba, honosné lustre a mnoho ďalších detailov. Milovník bizarných ozdôb by možno tento fakt prijal skôr, ak by to boli len umelé napodobeniny. Takto to pôsobí naozaj desivo a núti človeka zamyslieť sa nad príbehmi, ktoré sa mohli skrývať za životmi týchto ľudí.

 

Zdroj/autor: travelaway.me, theguardian.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa