Neznášate preplnená miesta? Aj v New Yorku sa ľahko schováte

2014-11-03 18:00:55 |   |    | 

Ak patríte k ľuďom, ktorí neznášajú preplnené ulice, nekonečné rady, hlučných turistov, tlačiacich sa návštevníkov a ponáhľajúcich sa domácich, tak pre vás asi New York nebude. Mesto s vyše 8 miliónmi ľudí, žijúcimi len na 1 214 km štvorcových, je plné takmer na prasknutie. Takmer všetky miesta sú denne tak zahatené ľuďmi, že tu len sťažka nájdete kúsok pokoja. Našťastie aj pre takýchto ľudí existujú miesta, kam stále ešte veľa ľudí nechodí. Našli sme zoznam miest, kde by vás davy ohrozovať nemali.



 

Inwood Hill Park

 

Keďže sa tento park nachádza mimo „hlavnej turistickej trate,“ veľa ľudí sem nemieri. Pritom leží na rieke Hudson a zachováva si svoj ráz už niekoľko desiatok rokov. Na severnom cípe ostrova uchováva aj posledné slanisko v blízkosti mesta.

 

Múzeum Noguchi

 

V časti Long Island City sa nachádza neuveriteľné množstvo galérií a múzeí. Sťahuje sa sem vlna umeleckých duší a jednou z nich je aj japonský umelec Noguchi. Múzeum Noguchi vystavuje jeho diela plné pokoja a instrospektívy.

 

Elevated Acre

 

Aj u nás sa postupne rozvíja trend malých strešných oddychových priestorov. A v meste tak obrovskom a plnom ho isto treba. Medzi dvoma budovami na 55 Water Street v Obchodnej časti (Financial District) objavíte presne takéto miesto s malou záhradkou a sochou.

 

Burp Castle

 

Takýto podnik by prišiel vhod aj mnohým Slovákom. Na Mahattane, v East Village, majú niečo, čo poteší ucho každého človeka. V tomto bare sa totiž hovorí len šepotom. Kláštornú atmosféru kedysi barmani dopĺňali habitmi. Dnes vás pri akomkoľvek zvýšení hlasu riadne upozornia.

 

Brooklynská botanická záhrada

 

Ak vás omrzia panely, sklo a betón zájdite si do tejto záhrady. Okrem pokojnej prechádzky popri trávnikoch si budete môcť zájsť aj do skleníka, alebo umeleckej galérie. Všetko v rámci tichej vychádzky.

 

North Woods v Central Parku

 

Ak myslíme na Central Park, hneď sa nám vybavia americké filmy plné bežcov, násilníkov, konských vozov a podobne. A to nevyzerá na veľmi pokojnú oblasť. No v severnej časti je to trochu iné. Je tu viac stromov a menej návštevníkov, takže si pokojne užijete prechádzku a možno natrafíte aj na niečo nezvyčajné.

 

Cintorín Green-Wood

 

Brooklyn v sebe ukrýva aj ďalšie tiché miesto. Teraz ide o typicky pokojný priestor, kde je dostatok miesta na premýšľanie. Hovoríme o cintoríne, kam údajne „chodia umierať Newyorčania.“

 

Milstein Hall of Ocean Life

 

Do týchto priestorov Prírodovedeckého múzea (Muzeum of Natural History) sa chodí pozerať len málo návštevníkov. Zvyčajne si volia známejších príbuzných, ale tí, ktorí uprednostnia zvieratká pred ľuďmi si to tu isto obľúbia. Pohľad na veľrybu návšteve dodá tú správnu čerešničku.

 

Rose Main Reading Room

 

Úplným klenotom je táto čitáreň v Schwarzmanovej budove Newyorskej verejnej knižnice (New York Public Library). Tu vás nebude nikto otravovať a na čítanie budete mať všetok pokoj, ktorý potrebujete.

Tento queensky park má industriálny ráz, v ktorom oceníte prekrásny výhľad na centrum. Odporúča sa ho navštíviť pri západe slnka. Len si dajte potom pozor pri vašich osamelých vychádzkach.


Gantry Plaza State Park
 

Máte ďalšie nápady?

Pripojte ich do diskusie a pomôžte nám lepšie cestovať :)

Zdroj/autor: mashable.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa