Kde zažijete tých najpriateľskejších ľudí? Víťazi ankety sú starí známi...

2015-02-06 12:00:00 |   |    | 

Keď hľadáme miesto kam by sme cestovali, často zvažujeme aj to, akí ľudia tam žijú. Tí, ktorých stretneme, vedia do veľkej miery ovplyvniť to, ako sa na dovolenke cítime a aké zážitky si odnesieme. Preto sa často pýtame známych a kamarátov, kde sa im páčilo. Podobne fungujú aj internetové servery, ktoré nám radia kam zájsť na budúcu dovolenku. Pretože nie len prekrásne prostredie a skvelé služby nám vyčaria úsmev na perách. S milými domácimi po boku totiž zažijete omnoho lepšiu dovolenku, ako v meste, kde nenájdete jedinú spriaznenú dušu.



 

Kde je dobre

 

Medzi turistami a celkovo ľuďmi sú ankety pomerne časté. Táto vypovedala o tom, ktoré mesto na svete sa im najviac páčilo. Nikoho asi neprekvapí to, že medzi desiatku najpriateľskejších miest sveta sa dostali až tri mestá z Austrálie a Nového Zélandu. Tieto krajiny sú priam povestné svojou prívetivou náturou a pozitívnym prístupom. Preto sem turisti tak radi chodia. Austrália a Nový Zéland ponúkajú okrem úchvatných scenérií aj atmosféru plnú priateľstva.

Zúčastnení opísali obyvateľov Aucklandu, mesta, ktoré získalo prvé miesto, ako „zábavných“ a „snažiacich sa niečo dosiahnuť.“ Druhé miesto získalo mesto Melbourne s prívlastkom „hlavné mesto pohody.“ Výbornú pozíciu získal aj Bangkok ako „ohromujúci“ a Dublin ako „vibrujúci.“

 

Kde sa turistom veľmi nepozdáva

 

Náprotivnou otázkou ankety bola aj otázka, ktoré mesto sa turistom pozdávalo najmenej. Z výsledkov vyplýva, že v tejto kategórii sa turisti zamerali aj na iné faktory. Peking, ktorý je na 6. mieste, je podľa nich „znečistený“ a s „hrozným neporiadkom a otrasnou dopravou.“  Francúzsky prístav Marseille si vyslúžil „Držte sa ďalej!“ a „Hrozivý,“ Monako je „preplnené“ a „príliš okázalé,“ Frankfurtdrzý,“ Cannesprehliadnuteľný“ a Parížchladný a rezervovaný.“

Najhoršie priečku získalo juhoafrické mesto Johannesburg. Napriek tomu, že patrí k jedným z najkrajších miest na svete, problémy s kriminalitou sú tak závažné, že množstvo turistov ho označilo za najnepriateľskejšie mesto na svete.

 

Najpriateľskejšie mestá sveta:

 

11. Budapešť

9. Sevilla, Španielsko

9. Savannah, USA

8. Kapské mesto, JAR

7. Siem Reap, Kambodža

5. Sydney, Austrália

5. Dublin, Írsko

4. Charleston, USA

3. Victoria, Kanada

1. Melbourne, Austrália

1. Auckland, Nový Zéland

 

Najnepriateľskejšie mestá sveta:

 

10. Nassau, Bahamy

9. Monte Carlo, Monako

8. Miláno, Taliansko

7. Frankfurt, Nemecko

6. Peking, Čína

5. Marseille, Francúzsko

4. Paríž, Francúzsko

3. Moskva, Rusko

2. Cannes, Francúzsko

1. Johannesburg, JAR

 

Zdroj/autor: cnn.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa