Lepšie ceny nájdete v menších strediskách. Aj západné Slovensko má čo ponúknuť

2015-01-20 08:00:00 |   |    | 

Pani zima sa predsa len umúdrila a nadelila nám, akú takú zimnú pokrývku. A to nie len v severnej časti Slovenska, ale i južnejšie. Preto ak si chcete tento rok zalyžovať nemusíte cestovať za snehom ďaleko.



 

Na západnom Slovensku sú momentálne spustené tieto lyžiarske strediská:  Ski Bezovec, Ski centrum Drozdovo, Ski Land Stará Myjava. Povedzme si o nich niečo viac.

 

Ski Bezovec

 

Lyžiarske stredisko Bezovec sa nachádza neďaleko Piešťan, na úpätí pohoria s názvom Považský Inovec. Momentálne má stredisko dobré podmienky na lyžovanie. Za celodenný lístok si zaplatíte 16 eur dospelý a deti 12 eur. Zalyžovať si tu môžete počas pracovného týždňa i cez víkend a lyžiarske centrum ponúka viaceré služby, od ski servisu, cez požičovňu lyží, ubytovanie a podobne. Ak patríte medzi začiatočníkov, určite vám radi pomôžu v miestnej ski škole. 24. januára sa tu koná  športové podujatie s názvom Memoriál Miška Pikusa alebo Bezovec Cup 2015. Súťažiť sa bude vo večernom slalome 4-členných družstiev. Sprievodný program dotvorí karaoke, after party a nefalšovaná domáca zabíjačka. Ak teda bývate v okolí Piešťan, prípadne ste tu z iných príčin a máte chuť zalyžovať si a zabaviť sa, tak navštívte už spomínané ski centrum Bezovec.

 

Ski centrum Drozdovo

 

Ski centrum Drozdovo sa nachádza len 10 kilometrov od Novej Bane, v pohorí Pohronský Inovec. Snehová pokrývka tu dosahuje 20 až 35 cm snehu (technický). Stredisko je otvorené počas celého týždňa (12. januára bolo stredisko mimo prevádzky). Tunajšie večerné lyžovanie si môžete vychutnať  od stredy do soboty v čase od 17:30 do 20:30. Za celodenný lístok zaplatia dospeli 14 eur a deti 9 eur, no v prípade, že by ste si chceli zalyžovať celá rodinka, sú v ponuke i rodinné ekonomické lístky. Lyžiarom sú k dispozícií tri lanovky a hlavná zjazdovka. Neďaleko strediska je možnosť príjemného ubytovania rodín s deťmi, prípadne samostatne.

 

Ski Land Stará Myjava

 

Stredisko Ski Land Stará Myjava ponúka svojim návštevníkom okrem kvalitnej lyžovačky aj množstvo atrakcií. Nachádza sa neďaleko mesta Myjava na úpätí Bielych Karpát. Ďaleko to odtiaľto nemáte ani k naším susedom do Čiech. Vďaka tomu sa za naše hranice dostanete aj na bežkách. Slovenskou zaujímavosťou je aj tá skutočnosť, že informácie o bežkárskych trasách nájdete aj vo svojom mobilnom telefóne, vďaka unikátnej aplikácií. Údaje v nej sú vždy čerstvé a aktualizované. Cena celodenného skipasu je 14 eur pre dospelú osobu a 11 eur pre dieťa. Aj tu nájdete kvalitnú požičovňu lyžiarskej výbavy a Ski servis.

 

Pri Bratislave

 

Na západnom Slovensku sa nachádza ešte viacero lyžiarskych stredísk, ktoré sme nespomenuli napr. Zochova chata, či Pezinská baba. Tá sa svojou polohou pri Pezinku stala cieľovou destináciou hlavne pre obyvateľov Bratislavy a jej širšieho okolia. Avšak od 11. januára bola prevádzka tohto strediska pozastavená pre  nepriaznivému počasiu (oteplenie). Odporúčame vám preto sledovať oficiálnu webovú stránku, kde nájdete bližšie informácie nielen o Pezinskej babe, ale aj o stredisku Zochova chata, ktoré je taktiež kvôli nepriaznivému počasiu zatvorené.

Milí nadšenci „bieleho šialenstva“ želáme vám veľa zábavy a pohody na zjazdovkách, aby ste si tohtoročnú zimu skutočne vychutnali.

Zdroje/autor: skibezovec.sk, penziondrozdovo.sk, skiland.sk, lkbaba.sk, Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
4.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa