Tip na víkend: Bratislava pre všetkých

2012-04-20 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislava aj tento rok všetkých pozýva do otvorených dverí magistrátu, galérií, múzeí, knižníc či zoologickej záhrady. Od 19. do 22. apríla sa totiž uskutoční deviaty ročník celomestského projektu Bratislava pre všetkých 2012. Vlani mesto zasvätilo podujatie športu, tento rok má byť nosným motívom kultúra.



Dni otvorenej samosprávy sa začali vo štvrtok, 19. apríla už o 8.00 bratislavskou burzou kníh. V piatok bude galavečer 22. ročníka udeľovania Ceny primátora Bratislavy. Riaditeľ Galérie mesta Bratislava Ivan Garčár odporučil všetkým výstavu Pocta Picassovi v Pálffyho paláci, aj krst knihy Kolomana Sokola. Múzeum mesta Bratislava zase ponúkne výstavu bratislavského rodáka maliara Adolfa Frankla v Starej radnici. Vstup je všade bezplatný.

Cez víkend otvorí dvere svojej kancelárie aj primátor a záujemci sa budú môcť stretnúť nielen s ním, ale aj s jeho námestníčkami či mestskými poslancami. Program bude prebiehať na Nádvorí sv. Juraja a jarmok remeselníkov zase ponúkne nádvorie Starej radnice. Odpečatia sa mestské brány a jazdiť sa bude aj Prešporáčikom.

Deti budú koncertovať či vystavovať fotografie v autobuse na Hviezdoslavovom námestí. Prostredníctvom výstavy odpovedia deti na otázky, prečo ich baví byť Bratislavčanom.

Využiť budete môcť aj vyhliadkové plavby na Dunaji či pešie tematické prehliadky mesta so sprievodcami. Nedeľa sa začne slávnostnou bohoslužbou za Bratislavu a Bratislavčanov. Mesto si pripomenie aj Deň zeme upratovaním Trnavského mýta, na ktorom sa zúčastní aj primátor.

Tohtoročnou novinkou dní otvorenej samosprávy je Svätojurajská veselica v sobotu o 17.00. Stará tržnica sa stane miestom oslavy sviatku pridelenia mestských práv a neformálnych stretnutí radných s obyvateľmi kráľovského mesta.

Svoj program ponúkne aj botanická a zoologická záhrada, Vodárenské múzeum, športoviská STARZ, Mestský ústav ochrany pamiatok, mestské divadlo či mestské lesy.

Dopravný podnik Bratislava posilní spoje na viacerých linkách mestskej hromadnej dopravy.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: profimedia

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa