Tip na víkend: filmový festival this human world štartuje vo Viedni

2012-11-29 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Filmový festival o ľudských právach this human world odštartuje vo Viedni dnes, 29. novembra. Podujatie ponúkne už po piaty raz filmové snímky k aktuálnym spoločensko-politickým témam. Viac ako 80 celovečerných, dokumentárnych a krátkych filmov z domáceho Rakúska i zahraničia prinesie pohľad na migráciu, chudobu alebo životnú realitu istých spoločenstiev.



Filmový festival otvorí rakúsky dokument Nerven Bruch Zusammen režiséra Arasha T. Riahi. V sekcii This Human Urbanism, ktorá prináša pohľad na vzťah mestského obyvateľstva k svojmu životnému prostrediu, premietnu v rakúskej premiére snímku domáceho tvorcu Tima Novotneho Trains of Thoughts. Po filme si publikum vychutná koncert známych Sofa Surfers.

Highlightami festivalu budú premiéry domácich i zahraničných snímok ako Italy - Love it, or leave it dvoch mladých talianskych režisérov, Gustava Hofera a Luca Ragazzi (Taliansko 2011), It’s a girl amerického filmového tvorcu Evana Grae Davisa (USA 2012), Cuidad Bolívar - mozaika jednej reality (Rakúsko/Kolumbia 2011) režisérskeho dua Dominique Doujenis a David Garcia alebo estónsky dokument The New World (Uus Maailm) režiséra Jaana Tootsena.

Problémy porušovania ľudských práv obrazom zahraničných a domácich tvorcov sa prelínajú celým filmovým festivalom. this human world doplnia aj prednášky, diskusie s odborníkmi na ľudské práva, aktivistami a filmovými tvorcami, workshopy, koncerty a party. this human world prebehne v štyroch viedenských kinách a potrvá až do 9. decembra.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa