Vianočné trhy v Bratislave aj tento rok s kultúrnym programom a klziskom

2013-11-19 12:10:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Atmosféru Staromestských vianočných trhov v Bratislave bude v tomto roku okrem vianočného stromčeka vytvárať opäť aj kultúrny program a klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Súčasťou otvorenia vianočných trhov bude i pokus o vytvorenie Guinnessovho rekordu.



Počas otvorenia v piatok, 22. novembra sa návštevníci budú pokúšať vytvoriť rekord v počte zapálených prskaviek. Na Hviezdoslavovom námestí už pribúdajú stánky na vianočné trhy. Celkovo bude otvorených 14 stánkov s občerstvením a 20 predajcov s vianočnými darčekmi.

Medzi nimi nebude chýbať ani stánok Punč pomoci, kde dostane každý deň dvojhodinový priestor jedna organizácia alebo nadácia, pričom výťažok z predaja poputuje na jej činnosť.

Spríjemňovať atmosféru vianočných trhov bude aj klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Jeho súčasťou bude požičovňa korčúľ. Uskutočnia sa tu i tradičné akcie ako Mikuláš na ľade či Silvester na ľade.

Staromestské vianočné trhy budú trvať do 23. decembra, klzisko na Hviezdoslavovom námestí bude k dispozícii do 2. marca 2014.

Od soboty (9.11.) je na Hviezdoslavovom námestí osadený vianočný stromček. Tohto roku je ním 40-ročná, 16 metrov vysoká strieborná jedľa.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa