FOTOSÚŤAŽ Naša rodina v Maďarsku

2014-04-18 12:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO - Maďarsko je blízkym a atraktívnym dovolenkovým cieľom, ktorý ponúka oddych, poznávanie, zážitky, zábavu a pohostinnosť. Ponúka viac, než by ste očakávali.



Je všeobecne známe, že voda je zdrojom fyzického a duševného zdravia. Maďarsko je mimoriadne bohaté na takéto zázračné vody. Až 1 300 termálnych prameňov zásobuje bazény kryté či vonkajšie, slúžiace na liečbu či relax, osvieženie či zábavu. Keď si želáte jednohlasnú spokojnosť s výberom dovolenky každého člena rodiny, rozhodnite sa pre hociktorú lokalitu z hustej siete zážitkových kúpeľov, plážových kúpalísk a aquaparkov Maďarska.

Najväčšie vodné parky či zážitkové kúpele nájdete v mestách ako Budapešť, Balatonfüred, Cegléd, Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Szeged, Vásárosnamény a Zalaegerszeg. Väčšina z nich má celoročnú prevádzku.

Pre rodiny s malými deťmi sú prvoradé služby, ktoré uľahčia a spríjemňujú pobyt, či už s vybavenosťou alebo bezpečnými a zábavnými detskými programami. Medzi kúpeľné strediská, pre ktorých aj najmenší sú váženým  klientom, patria napríklad kúpele v mestách Sárvár, Kehidakustány, Kaposvár, Szeged, Budapest, Zalakaros, ktoré ponúkajú bezpečné detské bazény a atrakcie, detské kútiky, oddychové zóny pre mamičky s deťmi, detskú kuchyňu a veľa iných užitočných maličkostí.

Synonymom maďarského leta je aj najväčšie jazero Strednej Európy, Balaton. Vzhľadom na jeho plytkosť, výnimočnú čistotu vody a priaznivú teplotu je ideálnym dovolenkovým miestom pre rodiny s deťmi. Okrem kúpania venovať sa môžete nespočetným druhom športových a rekreačných aktivít.

Počas dovolenky v Maďarsku na svoje si prídu aj tí, ktorí hľadajú aktívne zážitky a adrenalínové dobrodružstvo. V každom regióne nájdete nejaký dobrodružný park či stredisko pre aktívne programy či už pre rodiny alebo pre kamarátske tímy.

Viaceré kúpele a wellness hotely ponúkajú širokú škálu doplnkových programov a animácií pre rodiny s deťmi. Spomenieme pár najobľúbenejších programových tipov: Zvieracie farmy sú súčasťou viacerých hotelov, pri Balatone sa dá dokonca navštíviť aj krokodília farma. Historické dobrodružstvá, rytierske turnaje, sokoliarske prehliadky, dobové remeslá sú doplnkovým programom v kaštieľových hoteloch a v blízkosti hradov.

Bobové dráhy sú v prevádzke v lete aj v zime a ponúkajú výhľad na panorámu pohoria Matra alebo na vodnú hladinu Balatonu. Nekonečné maďarské horizonty najlepšie obsiahnete zo sedla koní a nielen na puste Hortobágy. Jazdu na nostalgických lesných úzkokoľajných železničkách môžete absolvovať až na 21 miestach väčšinou v nenarušenom prírodnom prostredí.

Pre dospeláckejšie potomstvo sú pripravené veľkolepé hudobné festivaly od najsvetovejšieho ostrovného festivalu Sziget cez najstarší provinčný hudobný festival Volt až po plážový festival Balaton Sound.

Kým mládež oddychuje po celodennom šantení, rodičia si môžu vyskúšať vinoterapiu, čiže procedúry na báze vína v mnohých vínnych hoteloch od Tokajskej oblasti cez Balaton až po Villány.

Viac informácií nielen o rodinných programoch v Maďarsku sa dozviete na www.madarsko.sk alebo na Facebooku www.facebook.com/DovolenkaMadarsko.

Zapojte sa aj vy do súťaže Moja dovolenka v Maďarsku o naj fotografiu! Súťažíme v troch kategóriách o skvelé ceny. Prihláste svoje fotografie už dnes!

 

Zdroj/autor: madarsko.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa