TIP pre vás: Bratislavské mestské hradby sa opäť otvárajú

2014-06-26 16:00:34 |   |    | 

Po dlhých 14 rokov bola najkrajšia cesta na hrad z historického centra hlavného mesta uzavretá. Chátrajúce hradby nutne potrebovali renováciu a tak sa do nich pustilo občianske združenie Bratislavský okrášľovací spolok. V spolupráci s inými organizáciami dospeli k úspešnému koncu a ich výsledok budeme môcť vidieť my všetci už od tohto piatka.



Tento piatok sa o 16:00 začne slávnostné otvorenie hradieb. Sprevádzať ho budú historické podujatie šermiarskych skupín a ukážka toho, čo budete mať príležitosť vidieť celé leto. Na obdobie od 27. júna do 15. októbra je totiž naplánovaný dennodenný program. Otvorené bude vždy od 10:00 do 20:00 a v priebehu dňa bude na hradbách historická kováčska dielňa, čajovňa, stredoveký stánok s animátormi v dobových kostýmoch, degustácia malokarpatského vína, pekáreň s rozvoniavajúcimi podpecníkmi, benefičný stánok Bratislavského okrášľovacieho spolku a iné.

 Na otvorení sa zúčastnia historické šermiarske skupiny Templári z hradu Bagras Fringia. Ich predstavenia budú o 17:00 a 19:00. V priebehu leta sa potom budú každý víkend striedať a ukazovať návštevníkom hradieb svoje umenie boja. Predstavia aj život, kultúru a zábavu počas stredoveku, uhorskej renesancie a  novoveku. Program bude zameraný na zábavu takže poteší všetkých návštevníkov, ale hlavne deti.

Vrcholným programom otvorených mestských hradieb budú Stredoveké vianočné trhy, ktoré budú prebiehať od 12. do 14. decembra. Počas tohto víkendu sa opäť odprezentujú stredoveké a ranonovoveké historické skupiny. Hradbami sa ponesie dobová hudba, ktorá bude dodávať atmosféru prezentácii historických remesiel a taktiež gastronómii. V stánkoch bude tiež možné zakúpiť veľmi netradičné vianočné darčeky a deti potešia domáce zvieratká.

Zdroj/autor: Bratislavský okrášľovací spolok, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa