Víkend prežitý na Slovensku bude opäť zaujímavý. Prečítajte si naše TIPY

2014-07-18 15:00:00 |   |    | 

Celý týždeň len čakáme, kedy konečne príde ten deň. A v piatok potom netrpezlivo odrátavame minúty do záverečnej. Je piatok a Dromedár si pre vás aj tento týždeň pripravil súhrn zaujímavostí, ktoré by vás mohli potešiť. Neseďte v tieto krásne dni doma. Choďte sa okúpať, alebo pozrieť, čo sa deje na hradoch, v mestách alebo na dedinkách. Keďže očakávame krásne slnečné počasie, vytiahnite opaľovacie krémy, klobúky a spoznajte váš kraj.



Bratislava

V hlavnom meste pokračuje Kultúrne leto, Hradné slávnostiLetné Shakespearovské slávnosti. Všetky ponúkajú bohatý kultúrny program s hudbou a divadlom.

Nové mesto nad Váhom

Za dobrým jazzom treba ísť tento víkend na Zelenú vodu. Už po 6. krát sa tam odohrá Open Jazz Fest. Zahraniční umelci budú doplnení špičkou z celej V4 a teda sa celý ročník bude niesť v mene spolupráce okolitých krajín a ich hudobníkov. Koncerty prebehnú v piatok a v sobotu a začnú vždy o 19:00.

Spišská Nová Ves

Ani toto mesto neobišiel mestský jarmok. Konať sa bude tento víkend a predstaví sa tu približne 400 stánkov s bižutériou a darčekovými predmetmi. Nebude chýbať ani tradičný krčmár-primátor. Áno pivo vám tu, tak ako aj po minulé roky, načapuje sám Ján Voľný- primátor mesta. Trhy sprevádzajú aj stánky s jedlom, kultúrny program a deťmi obľúbené kolotoče.

A v nedeľu po trhoch zamierte priamo na tunajšie letisko. Bude sa totiž konať 5. ročník Aeroshow. Predstavia sa modelári, akrobati aj Hasičský a záchranný zbor SR. Na vlastné oči uvidíte ultraľahké klzáky, bezmotorové lietadlá a vrtuľníky. Odohrajú sa aj ukážky pozemných bojov II. svetovej vojny.

Do tretice sa Spiš predvedie podujatím Spiš EXPO- Spišskými výstavnými trhmi. 47. ročníka sa zúčastní 72 vystavovateľov s rôznymi úžitkovými predmetmi a novinkami.

Štrbské pleso

Sever Slovenska sa cez víkend premení na Benátky. Podujatie Benátska noc sa po 50 rokoch vrátila do Tatier. V sobotu od 16:00 do večerných hodín sa budete môcť previezť na člnoch v romantickom prostredí, ktoré organizátori prichystajú. Skvelé jedlo, hudba aj živé sochy chcú oživiť starú tradíciu večernej zábavy na brehu jazera. Akcia je určená párom, avšak ani rodiny s deťmi sa nudiť nebudú.

Strečno

Aj tento piatok návštevníkov Strečna čaká nočná prehliadka spojená s vystúpením divadelnej skupiny. Na hrad teraz príde sám Hamlet a sprevádzať ho budú rôzne zábavné atrakcie. Nočný vstup na hrad sa začne o 20:00 a skončí 22:30.

Beckov

Beckovské slávnosti sa tento rok odohrajú práve tento víkend. Vidlomet, inak povedané majstrovstvá v hode vidlami, rekonštrukcie bitiek, vojenský tábor, hrnčiarska dielňa a sokoliari ozvláštnia 15. ročník slávností. Najväčšími ťahákmi bude Oldies party v piatok večer a rekonštrukcia Ženskej vojny proti Husitom, ktorá sa odohrala v 15. storočí. Sprevádzať ich bude skvelá slovenská a česká hudba.

Banská Štiavnica

Tento víkend bude patriť folkloristom. Odohrá sa tu Medzinárodný folklórny festival FISAIC, kde sa predstavia účinkujúci zo Slovenska, Maďarska, Nemecka, Francúzska a Belgicka. Návštevníci budú mať možnosť spoznať folklór z odlišných častí Európy.

Korytárky

Slovenská ľudová hudba sa predvedie v Korytárkach. Na prehliadke hry na fujare sa predstaví 80 fujaristov, ktorí ukážu, čomu sa v hre na fujaru priučili. Program bude obohatený o folklórne vystúpenia.

Kremnica

Milovníci keramiky hor sa do Meštianskeho domu v Kremnici. Túto sobotu sa tu totiž bude konať remeselná dielňa, kde si budete môcť vyskúšať výrobu keramiky. Hlavnou témou budú kvety a ich rozličné podoby. Nepôjde však len o keramiku, návštevníci sa naučia vyrábať kvety z papiera a aj aranžovať kytice.

Skalica

Zaujímavá nočná prehliadka je pre vás prichystaná v Skalici. V sobotu od 19:30 sa budete môcť vybrať do skalickej výrobne trdelníkov, svadobných tort a večer zakončiť v miestnej vinárni. Ak chcete v Skalici stráviť celý deň, vyberte sa na Baťov kanál, kde si pochutíte na čerstvom „trdle.“

Zdroj/autor: TASR, SITA, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa