VIDEO Korčuľovanie vo vzduchu. Vyskúšali by ste ľadové ihrisko na Eiffelovke?

2014-12-16 08:30:00 |   |    | 

Chlad a ľad automaticky patria k zime a preto sa za obľúbené zimné radovánky považuje ľadové korčuľovanie. Naháňanie sa po ľade, ale môže mať rôzne podoby. Od domácej podoby na najbližšom zamrznutom rybníku, až po dokonale nasvietené a upravené ihriská niekde v mestách. K nim patrí aj ľadová plocha v Paríž. Je ozaj unikátna, keďže sa nenachádza na zemi, ale na jednom z poschodí Eiffelovej veže.



 

S dokonalým výhľadom

 

Dominantu Paríža síce z tejto ľadovej plochy dobre neuvidíte, ale zato budete mať Paríž ako na dlani. Pritom si užijete netradičný zážitok, keďže budete stáť na korčuliach. Pozor pre tých, ktorí majú vratké nohy, aby sa im nepodarilo vypadnúť priamo z ihriska.

Hoci sú ihriská v rôznych mestách Parížania si dali záležať, aby mali niečo viac. Svoju ľadovú plochu postavili v polovici preslávenej veže.

 

Na prvom poschodí

 

Ak by vás to zaujímalo, tak toto unikátne ihrisko bolo postavené až 57 metrov na zemou. Cez leto sem prichádzajú turisti, aby si obzreli mesto, no v zimných mesiacoch k tomu dostanú niečo naviac. Do februára okúsia hit, ktorý je už teraz obľúbený medzi turistami, ale aj domácimi.


 

Aby vám nebola zima

 

Keďže vysoko vo vzduchu môže byť aj zima, prevádzkovatelia pre návštevníkov pripravili bar s pohostením. Podávajú tu horúce nápoje, ktoré prehrejú telo, aby ste na veži vydržali dlhšie.

Vstup na ľadovú plochu je zdarma. Treba si však zaplatiť výstup na samotnú vežu, ktorý vás výjde na 9 eur. V tejto cene máte zarátaný výstup na druhé poschodie pomocou výťahu. Ak hľadáte lacnejšiu alternatívu, za 5 eur sa prejdete hore schodmi.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, toureiffel.paris, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa