Neprekonateľná príroda a človek v nej. Také sú filmy Expedičnej kamery

2015-02-17 12:00:00 |   |    | 

Už o pár dní sa v Bratislave a Pezinku môžeme tešiť na výber tých najlepších dokumentárnych filmov premietaných v rámci projektu Expedičná kamera. Napätie aj smiech sa vám dostanú pod kožu počas scén, ktoré dokumentujú život a pôsobenie ľudí v blízkych aj odľahlých častiach sveta.



 

Len to najlepšie zo sveta

 

O cestovanie je u nás veľký záujem, a preto sa stále častejšie konajú rôzne festivaly, stretnutia, výstavy a premietania. Tu sa stretajú ľudia, ktorých cestovanie baví a cestujú a tí, ktorých cestovanie baví, ale žiaľ toľko cestovať nemôžu. Podobným stretnutím bude aj podujatie Expedičná kamera. Konať sa bude 22. februára v Pezinku (DK Pezinok) a 24. februára v Bratislave (KC Dunaj).

Návštevníci sa môžu tešiť na výber filmov, ktorý podnieti ich predstavivosť a chuť na spoznávanie. Filmy ocenené medzinárodnými porotami majú ozaj čo ponúknuť. Od dobrodružstva, cez strach až po úľavu a hlboké prepojenie s objektom, o ktorom daný film bol.

Kto z vás sa bude chcieť zúčastniť, môže si lístky zakúpiť popredu na stránke Predpredaj.sk.

 

Program

 

Do programu sa dostalo osem filmov, ktoré vám vypovedia rôzne príbehy zo života cestovateľov. Séria premietaní začína filmom o výprave, alebo výlete?, na Island v príbehu Horace. Pokračovať sa bude filmom And then we swam o výprave cez Indický oceán. Dvaja Briti sa rozhodli preplávať ho len na malej loďke, čím sa spustila séria viacerých niekedy aj život ohrozujúcich udalostí.

V treťom snímku sa pomocou kamery a dvoch horolezcov pozrieme do jednej z najväčších jaskýň sveta, do jaskyne Majlis al Jinn v Ománe. Film Into the light ukáže ich cestu späť na povrch. Keď už budeme na svetle sveta, zájdeme sa s kamerou pozrieť do Ázie. Príbeh o štvorici kamarátok zobrazuje ich splav jednej z mála neprehradených riek sveta. V Nobody´s river uvidíte okrem úžasného dobrodružstva aj krásu a silu prírodných živlov.

O prekonávaní bude aj film A Fine Line - Summits of my life, ktorý hovorí o ambíciách a živote mladého španielskeho skialpinistuultra bežca. Dokument ukáže dosahovanie jeho cieľov aj prekrásne hory, ktoré sám miluje. O zanietených športovcoch bude aj nasledujúci dokument. 500 miles to Nowhere predstaví príbeh paraglidistov, ktorí sa vydali na nebezpečný a dobrodružný let. Preleteli okolo 800 km a vystúpili do závratnej výšky 5500 metrov.

Ešte pred koncom Expedičnej kamery sa predstaví dokument zobrazujúci cestu človeka, čo sa rozhodol zmeniť svet. Film Alegría nám predstaví humanitárneho cestovateľa Christopa von Toggenburga, ktorý sa počas svojej cesty za pomocou ostatným dostane až na vrch sveta. Posledným bude film Fyrst o úplne prvej expedícii povrazochodcov na Islande. Skupinka českých slacklinerov objaví prekrásne prostredie z úplne iného uhľu. A vy s spolu s nimi.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa