TIP na víkend: Za málo peňazí veľa muziky? Tento víkend áno

2015-02-19 12:00:00 |   |    | 

Pripravte si spolu s Dromedárom plán nasledujúceho víkendu. Človek má veľa času na oddych, a preto by ho nemal premrhať. Slovensko je plné zaujímavých miest, kam môžete zájsť na otočku, alebo si naplánovať malý výlet. Na severe je ešte dostatok snehu, takže lyžovačky, termálne kúpele a vychádzky do prírody predstavujú skvelý zdroj nápadov na príjemne strávený čas. Ak vás to tiahne do tepla, zájdite radšej na niektoré z kultúrnych podujatí. Zoznam niektorých sme vám už pripravili.



 

Svetový deň sprievodcov

 

Vo viacerých slovenských mestách budú tento víkend oslavovať sprievodcovia. Teda v rámci ich dňa vám poskytnú sprievodný program po meste zdarma. V Bratislave sa v sobotu o 11. pozriete po stopách významných hudobníkov, v nedeľu o 11. objavíte miesta spojené s 200. výročím narodenia Ľudovíta Štúra a o 14. čo to zistíte o vežiach starého mesta.

Malackách sa o 14:00 začne pred farským kostolom Najsvätejšej trojice prehliadka po galériách, múzeách, a pozriete si aj kryptykaštieľ. V Skalici od 14:00 do 16:00 budú zase sprístupnené aj pamiatky, do ktorých bežne nahliadnuť nemôžete.

sobotu sa v Trnave pristavte pri kancelárii TIK, kde začnú špeciálne prehliadky mesta. Vyrazí sa o 15:00, 16:30 a o 18:00, pričom sa návštevníci dozvedia viac o histórii mesta a regiónu. Ak budete cez víkend v Nitre, choďte o 14:00 na Štefánikovo námestie, kde sa začne prehliadka Po stopách nitrianskych legiend. Ak si nájdete čas až od 15:00, tak sa pripojte k prehliadke Tajomstvami nitrianskej kalvárie, ktorá vyrazí spred Misijného múzea.

Banská Bystrica si tento rok pripravila až 4 bezplatné prehliadky. V rámci programu Banskobystrická literatúra – Odhaľte s nami čaro slov, v bystrických domoch zrodených… sa návštevníci budú môcť vydať na trasu Literatúra, hudba a knižnica – tri sestry žijúce v Župnom dome, Veselo a hravo pre našich najmenších čitateľov, Ak vám príbeh lásky k Maríne nie je známy, spoznajte ho spolu s nami a Zaujímavé slová o životoch spisovateľov a kúsky ich duší, pre vás prečítané. Kto príde, ten sa oboznámi s literatúrou aj hudbou. Vstupy začnú každú hodinu od 13:00 do 17:00.

 

Už v piatok sa v Liptovskom Mikuláši spustia bezplatné prehliadky mestom. Táto prvá začne o 15:00 a oboznámi návštevníkov s históriou a tradíciami tohto mesta. Okrem poznatok však okúsite LM aj vlastnými chuťovými pohárikmi a to vďaka ochutnávke syrov a bryndze.

Aj vo východnej metropole sa je na čo tešiť. Od Návštevníckeho centra Košice sa pôjde 4 smermi. Tunajšie prehliadky budú mať nasledujúce zameranie: Židovské Košice, Relikvie a pútnik v Košiciach, Najkrajšie skvosty Košíc a Dóm sv. Alžbety. Na východe ešte zostaneme, keďže v Prešove sa bude v nedeľu konať prehliadka, ktorá vám predstaví známe aj neznáme sochy mesta. Začne sa o 14:00 pred MIC.

V sobotu si návštevníci podujatia Prechádzky Levočou obzrú zaujímavú prehliadku po Slovenskej knižnici pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči. V Bardejove sa zase zájdite pozrieť na prehliadku mesta a pamätníka holokaustu. Obe prehliadky začnú o 14:00.

 

Pezinok

 

Aj sem zavíta veľmi zaujímavá akcia s názvom Expedičná kamera. V rámci nej sa budú premietať dobrodružné aj napínavé dokumenty celosvetovej tvorby. Obzriete si hory, planiny, rieky aj údolia. Všetko v rámci prekrásnych záberov a zaujímavých príbehov. Lístky na podujatie si môžete zakúpiť na stránke Predpredaj.sk.

 

Rimavská Sobota

 

Pre deti, ale aj dospelých, si v miestnej hvezdárni pripravili zaujímavý program. Ešte dnes a zajtra sa môžete zastaviť a objavovať krásy ďalekého vesmíru. Program sa prispôsobuje veku návštevníkov, ale vždy sa skladá z dvoch častí. Teoretickej, premietania dokumentov, a praktickej, kedy sa návštevníci dostanú k ďalekohľadom a obzrú si buď Slnko, alebo hviezdnu oblohu aj s planétami.

 

Vysoké Tatry

 

Lyžiari sa okrem dobrých podmienok môžu tešiť aj zo zaujímavého programu. Cez víkend sa totiž na medzistanici Štart objavia obrovské iglá. V rámci podujatia Snežné psy, na ktorom sa predstavia mašeri s viac ako 50 severskými psami, budú na meszistanici a zjazdovke Čučoriedky vystavené iglá v rámci eskimáckej dedinky. Zjazdovka bude čiastočne uzavretá, ale za to sa predvedú mašeri, a vy sami si budete môcť vyskúšať aké ťažké je viesť svorku psov. Deti, ktoré si prinesú plyšového psa čaká prekvapenie. Denný program bude od 10:00 do 15:00.

 

Zdroj/autor: SITA, TASR, SACR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa