TIP na víkend: Začína sa vinárske sezóna a rytierov pomaly vystrieda burčiak

2015-09-03 12:00:00 |   |    | 

Užime si ešte posledné chvíľky pomerne teplých dní. Cez víkend sa má troch ochladiť, ale po toľkých horúčavách sa vlastne aj môžeme tešiť, že budeme mať príjemnejšie počasie a viac energie na aktivity. Aké to budú, to necháme len na vás, ale predsa len by sme vám dali aspoň zopár tipov. Na Slovensku budeme mať opäť veľa príležitostí na zábavu, tak ich nepremeškajme.



 

Bratislavský kraj

Konečne prišiel čas, kedy začínajú vinobrania. Obdobie plné lahodných nápojov, dobrej zábavy a stretnutí s priateľmi. Tento víkend to zažije práve okolie Bratislavy, kde organizácia Malokarpatská vínna cesta organizuje Deň vo vinohradoch. V sobotu od 13:00 do 19:00 môžete ochutnávať vína od Rače až po Suchú nad Parnou. Po zakúpení lístka dostanete pohár a mapu, s ktorými sa môžete vybrať na cestu.

Na Devín sa aj túto nedeľu vrátia rytieri. Podujatie Rytieri na Devíne sa teraz bude niesť renesančnom duchu. Doba rytierov už pomaly zaniká a nastupuje život na dvore. Návštevníci sa oboznámia s životom v tomto období, pozrú si súbore, turnaj, predstavenia a čo to aj vyskúšajú. Podujatie sa začne o 10:00.

 

Košice

Milujete divadlo? Potom sú počas tohto víkendu práve Košice tým najlepším miestom. Konať sa tu bude Festival divadiel strednej Európy, kde sa skvelo zabavíte a pritom aj kultúrne vyžijete.

Ťahá vás to do historického centra a ani neviete prečo? Všetko vám to objasní komentovaná prehliadka košického centra s názvom Genialita a čaro Hlavnej ulice. Sprievodcovia vám vysvetlia, prečo je taká lákavá, prečo tu ľudia už dávna chceli žiť a ako sa postupne menila. Prehliadky budú prebiehať počas celého víkendu v rôznych hodinách, jazykoch a s rôznymi odborníkmi.

 

Trnava

Putujte do histórie počas zaujímavého trnavského podujatia Stredoveká prešovačka. V piatok podvečer sa tu dozviete, ako sa kedysi spracovával vinič a ako sa po starom vyrábal tunajší obľúbený a kvalitný mok – víno. Podujatie sa začne o 17:00 na námestí Trnavskej radnice. Dozviete sa veľa aj o histórii a chuti, keďže nebude chýbať ani degustácia.

 

Skalica

Na nočnú prehliadku vás pozývame do Skalice. Zajtra19:30 sa stretnú tí, ktorých zaujíma história a tradície. Na tejto nočnej prehliadke sa návštevníci dozvedia ako prebiehali miestne svadby. Miesta si môžete rezervovať v TIK Skalica.

 

Častá

Hrad Červený kameň posledný krát v tomto roku predstaví návštevníkom stredoveké súdne pojednávanie s názvom Slepá spravodlivosť? Kto spor vyhrá? A kto je vinníkom? To sa dozviete v sobotu každú hodinu od 19:00 do 23:00.

 

Trebišov

Mimo tradičných koľajníc sa opäť pozriete, ak navštívite undergroundový festival Skapal Pes Fest. Dôjde na viaceré druhy umenia, cykloprehliadku mesta, divadlá a mnohé iné zaujímavé predstavenia.

 

Ludrová

Podujatie, ktoré sme spomínali už viackrát, bude túto sobotu pokračovať pri kostole v Ludrovej. Slovenské rytierske dni tu ukončia svoju letnú sériu predstavení a opäť návštevníkom predstavia už preverenú tému boja križiakov s Husitmi. Program sa začne o 13:00 a deti sa budú môcť zapojiť do súťaží a taktiež zbierania pečiatok.

 

Levice

Do mesta sa v sobotu vráti aktívny pohyb. Multižánstový festival Movement prebehne na Námestí hrdinov od 10:00 a návštevníkom predstaví pestrú škálu aktivít a vystúpení. Pozriete si ohňovú šou, zacvičíte si s vlastnou váhou vyskúšate rôzne športy a špeciálny program bude čakať aj na deti.

 

Slovenská Ľupča

V sobotu a v nedeľu sa obec rozozvučí tónmi gájd. Hradné Huky – Zahraj mi Gajdoško na hrad pritiahnu milovníkov týchto pomerne hlučných hudobných nástrojov. Lákať budú na skvelú hudbu a dobrú atmosféru.  Podujatie začne v sobotu16:30.

 

Za lahôdkami po Slovensku

Aj v rôznych obciach sa počas prvého septembrového víkendu budú konať pekné podujatia. Vo Svätom Antone to budú dni poľovníkov, v Tatranskej Lomnici si zase pochutnáte na lokálnych produktoch na Food Fest Tatry, v BadíneSenici ochutnáte výnimočne dobré pivá, a za burčiakom by sme mali zamieriť do Svätého JuraDoľán.

Zdroj/autor: slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa