ČESKO Slováci na veľtrhu aj v mestskom štýle

2009-02-09 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Desiatky vystavovateľov zo Slovenska sa zúčastnili na najväčšom stredoeurópskom veľtrhu cestovného ruchu Holiday World, ktorý včera vyvrcholil v Prahe.



Už 18. ročník veľtrhu potvrdil trend posledných rokov, že prezentovať turistické možnosti a kapacity prichádzajú nielen súkromné spoločnosti, ale už pravidelne aj kraje a stále častejšie aj mestá.

     
V tomto roku sa prezentovali Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Liptovský Ján, Poprad, Rožňava aj Košice. Trvá záujem aj o účasť na veľtrhu v Prahe "pod strechou" Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. V jej tohtoročnej expozícii v Prahe bolo až 20 spoluvystavovateľov zo SR.

Nechýbal ani atraktívny sprievodný program ako ukážky umenia sokoliarstva priamo vo výstavnej hale, prezentácia umeleckej tvorby zo šúpolia, halušky, trdelník a slovenské víno z Malokarpatského regiónu.
     
"Česi predtým chodili na Slovensko hlavne kvôli horám a teraz vyhľadávajú termálne kúpaliská, aquaparky a nejakú formu relaxu," povedala vedúca pražského zastúpenia SACR Klára Badinková. Ročne prichádza z Česka na Slovensko najmenej pol milióna turistov, ktorí sa zdržia v priemere tri a pol dňa. Najčastejšie cestujú osobným autom a ubytujú sa v súkromí, penzióne alebo v hoteli rodinného typu.
     


Zdroj/autor: holidayworld,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa