ŽELEZNICE Britské vlaky sú drahé

2009-02-19 10:15:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Cestovať v Británii vlakom je drahšie, než v ktorejkoľvek inej európskej krajine, najmä pri ceste londýnskym prímestským vlakom.



Podľa včera zverejnenej štúdie štúdie organizácie Passenger Focus uskutočnenej na objednávku vlády sú cestujúci nespokojní s kvalitou poskytovaných služieb v pomere k cene cestovného na železnici, hoci vo všeobecnosti sú spokojní s kvalitou železničných služieb. "Kľúčovým faktorom je cena lístkov, zároveň však aj výkon, preplnenosť vlakov a zvládanie meškaní," uviedol predseda Passenger Focus Colin Foxall.

     
"V porovnaní s niektorými európskymi krajinami sú britské železnice vo všeobecnosti drahšie, najmä v Londýne a na juhovýchode krajiny," dodal.  Pasažierov železníc stále viac hnevajú rastúce ceny lístkov. Prieskum ukázal, že čo sa týka frekvencie vlakov, britskí pasažieri sú na tom lepšie ako ostatní Európania.

Cestovanie na dlhé trasy, najmä do Londýna, môže byť lacnejšie, ako cestovné do mnohých európskych destinácií ako Paríž, Miláno, Amsterdam, Madrid a Zürich, uvádza sa v prieskume. Systém na nákup lístkov na dlhé cesty je však podľa štúdie príliš komplikovaný a mal by byť transparentnejší a spravodlivejší k pasažierom, ktorí zmenia cestovné plány.
     
Prieskum dokázal, že vláda musí prijať opatrenia na zníženie cestovného, uviedla organizácia Campaign for Better Transport (Kampaň za lepšiu dopravu).     
    

 

Zdro/autor: passenger focus, reuters,

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa