CHORVÁTSKO Záhreb - bohatý koncertný rok

2009-05-26 14:30:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Hlavné mesto Chorvátska Záhreb, sa v tomto roku stáva skutočnou hudobnou metropolou Európy, v ktorej budú hosťovať najznámejší hudobníci, ktorých koncerty priťahujú publikum nielen v Chorvátsku, ale i v ostatných krajinách.



Skvelú hudobnú sériu začiatkom apríla začala v rámci svojej európskej koncertnej šnúry speváčka Beyoncé Knowles.

Udalosťou nultej kategórie je koncert Londýnskeho symfonického orchestra dirigovaný charizmatickým Valerijom Gergievom 11. mája, ktorým sa Záhreb znovu stane dejiskom prvotriedneho hudobného podujatia.

Onedlho nato príde do záhrebskej Areny jedna z najväčších populárnych skupín súčasnosti Depeche Mode na svoje doteraz tretie vystúpenie v hlavnom meste Chorvátska. Koncert tejto skupiny existujúcej už 28 rokov sa uskutoční 21. mája

Súdiac podľa toho, že sa lístky na ich dva koncerty predali za pár hodín, najväčším hitom bude zrejme vystúpenie legendárnej írskej skupiny U2, ktorá sa publiku v Záhrebe predvedie v rámci svojho celosvetového turné 9. a 10. augusta.

V októbri zavíta do Záhrebu veľká talianska hviezda Eros Ramazzotti, pre ktorého to bude tiež jedna zo zastávok na jeho svetovom turné.

Pre všetkých milovníkov Josého Carrerasa bude zaiste dobrým dôvodom na návštevu Záhrebu koncert tohto veľkého španielskeho tenora. Koncert sa bude konať 19. decembra a obohatí tak adventnú atmosféru, ktorou Záhreb priťahuje z roka na rok väčší počet návštevníkov.

Plejáda svetových hudobníkov vystupujúcich v Záhrebe sa tým však ešte nekončí. Popri už uvedených zahraničných hosťovaniach sem 13. a 14. júna zamieria aj hudobné legendy Patti Smith a David Byrne, v Dome športov bude 16. júna účinkovať Slipknot, na Šalate sa 20. júna predstaví mimoriadne populárny Limp Bizkit vo svojej pôvodnej zostave a hovorí sa aj o skorom príchode ďalších hviezd: Massive Attack, Sinead O’Connor alebo Toma Jonesa.

Svoje vystúpenie v meste na rieke Sáve prisľúbili aj mnohé svetové mená klasickej hudby.

Radosť z vrcholných hudobných výkonov v novovybudovanej hale Zagreb Arena, na štadióne Maksimir, v Športovej hale a ďalších mestských stánkoch znásobí aj srdečné privítanie mesta Záhreb, jeho kultúrno-historické a turistické atrakcie a osobitná atmosféra, kvôli ktorej sa hlavné mesto Chorvátska stáva stále vyhľadávanejšou a obľúbenejšou city break destináciou.

 

Chrovatske Turističke Združenie

Trenčianska, 5
821 09 Bratislava
Slovenská republika
Zástupca oblastného úradu:
Nora Henterova
Tel: +421 255 562 054 ,+421 255 415 415
Fax: +421 255 422 619
e-mail: infohtz@chello.sk
web:
http://sk.croatia.hr/Home/


 

Zdroj/autor: chtz,zagrebtouristinfo,reklamný článok

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: zagreb-tourist board

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa