RAKÚSKO Leto v regióne Auland-Carnuntum

2009-07-25 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Región Auland Carnuntum, ktorý sa nachádza len na skok od Bratislavy, ponúka jedinečné zážitky pre celú rodinu.



Špeciálne zľavy až do 20% si návštevníci zo Slovenska môžu vychutnať počas všetkých slovenských štátnych sviatkov – najbližšie už 29. augusta.

Deti radi zažívajú napínavé dobrodružstvá a potrebujú byť v neustálom pohybe. Perfektný program pre nich je práve v letnom období hotovou výzvou pre všetkých rodičov. Dunajský región lužných lesov Auland-Carnuntum ponúka až tri možnosti atraktívnych rodinných výletov – návštevníci môžu spolu prebádať barokový zámok Schloss Hof, archeologický park Carnuntum alebo Národný park Donau-Auen. A to len 30 kilometrov od Bratislavy.

 

Carnuntum – gladiátori v aréne

Aj túto sezónu rímski gladiátori predvedú svoje majstrovstvá v najväčšej bývalej rímskej metropole Rakúska - v archeologickom parku Carnuntum.

Ukážky súbojov v amfiteátri Bad-Deutsch-Altenburg zobrazia nie len dokonalú techniku boja, ale aj spôsob života antických gladiátorov celkom autenticky. Návštevníci sa môžu preniesť do dávnej minulosti. Šancu majú ešte 22. a 23. augusta vždy o 14.00 alebo o 16.00 hod.

Nechať uniesť sa môžu aj viac ako 2000 ročnou históriou počas prehliadky zrekonštruovaného antického domu Villa Urbana, ako aj podľa pôvodnej stavby znovu postaveného domu obchodníka s látkami Lucia. Počas všetkých štátnych sviatkov, ktoré budú v letnej sezóne na Slovensku, môžu návštevníci – po predložení občianskeho preukazu či iného platného dokladu totožnosti – využiť zľavnené vstupy  až do 20%. Ďalšie informácie návštevníci nájdu na www.carnuntum.co.at.

 

Zážitok pre všetky vekové kategórie v barokovom zámku Schloss Hof

Bývalé vidiecke sídlo cisára dnes ponúka omnoho viac ako len pôsobivú kulisu pre sladké cestovanie v čase až do obdobia baroku. Schloss Hof predstavuje aj vďaka svojej rozmanitosti dokonalé miesto pre rodinný výlet.

Zámok s pôvodným zariadením ako aj prekrásne terasové záhrady vyrazia dych najmä dospelým. Deti si môžu vychutnať jazdu na koči po priestrannom nádvorí, no malá ZOO s domácimi zvieratami (ako napríklad kozy, kone či ťavy s atypickou bielou srsťou chované už aj v období baroka) ponúkne nezabudnuteľný zážitok nielen tým najmenším. Širokú škálu možností areálu barokového zámku si návštevníci môžu s rodinou vychutnávať po celý deň. Špeciálne pre slovenských návštevníkov sú počas slovenských štátnych sviatkov pripravené 10%-tné zľavy vstupeniek, prehliadka v slovenskom jazyku sa koná vždy o 15.00. Ďalšie informácie návštevníci nájdu na www.schlosshof.at.

 

Neopakovateľný zážitok v srdci Národného parku Donau-Auen

Centrum Národného parku Donau-Auen, Schloss Orth, pozýva na ďalší zaujímavý rodinný výlet. Spoluúčasťou detí na multimediálnej výstave DonAUräume (dunajsko-lužné oblasti) môžu ratolesti formou hry spoznávať jedinečnosť ako aj históriu Národného parku.

Možnosť pozorovania pôvodných obyvateľov ako sú korytnačky európske, rôzne druhy hadov či žaby, ktorí sa nenápadne vynoria z húštiny, je naozaj napínavé. Srdcom zámockého ostrova je fascinujúca pozorovacia stanica pod vodou. Verne zobrazuje život v pravekom ramene Dunaja. Počas slovenských štátnych sviatkov si návštevníci zo Slovenska navyše môžu uplatniť zľavu zo vstupného 20%. Prehliadky v slovenskom jazyku sa budú konať od 10.00 do 16.00 a to až šesť krát za deň. Ďalšie informácie návštevníci nájdu na www.donauauen.at.

 

Zdroj/autor: dolnerakusko, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa