MAĎARSKO Podhorie Tokaja

2009-09-05 14:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO - Tokaj-Hegyalja znamená Podhorie Tokaja. Je to zároveň rodisko slávneho tokajského vína.



Slovíčko Tokaj je vám určite povedomé, ale zrejme bude pre vás nové to, že sa oblasť Tokaja stala súčasťou Svetového dedičstva.

Táto skutočnosť tak ešte znásobuje už tak svetoznáme tokajské vína. "Víno kráľov a kráľ vín", rodiaci sa v Podhorí Tokaja, sa dá len ťažko napodobniť. Nepomôže znalosť receptúry, ani vedomosti o celom procese pestovaní tohto ušľachtilého vína, pretože tunajšia klíma, pôda, pivnice a láska k vínu miestnych ľudí sa nedá ničím nahradiť.

Ak ste naozajstným milovníkom vína, tak určite viete, že radosť a potešenie neprináša len samotné ochutnávanie, ale aj zoznámenie sa s miestom, kde má vynikajúce víno svoj domov.

Vydajte sa tak na cestu do severovýchodného Maďarska a objavte krásy Tokajského Podhoria. Objavte kúzlo malého mestečka Tokaj a na jeho hlavnom námestí v Paláci Degenfeld si nechajte predstaviť niekoľko z rady druhov tunajších vín v sprievode rovnako lahodných maďarských jedál. Môžete sa potom ubytovať v penzióne alebo pokračovať ďalej v objavovaní Tokaja a jeho známych pivníc.

V tesnej blízkosti Tokaja sa nachádza nedávno zrekonštruovaný zámok grófa Degenfelda a v súčasnosti slúži náročným návštevníkom tejto oblasti ako ubytovanie. Ak teda túžite vyskúšať zámockú posteľ, máte príležitosť.

 

 

Tourinform Tokaj

Serház u. 1.
3910 Tokaj
Tel. /Fax: 47/552070
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

 

Zdroj/autor: madarsko, tokajturizmus, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa