NA KRÍDLACH Dovolenkárov budú voziť české aerolínie

2010-07-01 08:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenských dovolenkárov budú v tohtoročnej letnej sezóne voziť za oddychom najmä české letecké spoločnosti.



K aerolinkám Travel Service pribudol ostravský Central Charter Airlines (CCA), ktorý v Bratislave pôsobí pod názvom CCA Slovakia.

Obe nastúpili na miesta skrachovaných domácich leteckých operátorov Seagle Air a Air Slovakia

   
Jednotkou na slovenskom trhu charterovej dopravy bude tento rok zrejme Travel Service, ktorý bude prepravu pasažierov do 35 destinácií zabezpečovať štyrmi strojmi. Spoločnosť očakáva, že jej služby využije 200 tisíc ľudí. CCA Slovakia bude podľa eTrend.sk lietať do 13 destinácií.

Denník Sme uviedol, že v Bratislave by mal mať dve lietadlá ( Boeing 737-300 ) a plánuje prepraviť 120 tisíc ľudí. Väčšina dovolenkárov zo Slovenska tento rok lieta českou spoločnosťou Travel Service. CCA získali na začiatku sezóny zostávajúce cestovné kancelárie. Najmä tie, ktoré lietali s Air Slovakiou.

„Lietame hlavne pre Aeolus, Best Choice, Azur Reisen, Alex Tour,“ povedal pre SME konateľ spoločnosti Lubomir Vavroš.
   
České Central Charter Airlines sídlia na letisku v Ostrave. Vo flotile majú jeden Boeing 737-300 a vozia dovolenkárov k moru z Ostravy, Prahy a Brna.

Firma patrí do holdingovej spoločnosti Central Connect Group, ktorá vlastní jedno z najväčších údržbárskych a opravárenských centier dopravných lietadiel Boeing a Saab v Európe, i leteckú spoločnosť s ôsmimi menšími lietadlami Saab 340.
   
Charterové lety ponúkajú aj nové slovenské aerolínie AirExplore. Tie vozia najmä talianskych turistov do do Grécka, Španielska a Baleárske ostrovy. „Zo Slovenska lietame podľa potreby prevažne do Grécka a Egypta,“ hovorí šéf firmy Martin Štulajter. Do aerolínií investovalo peniaze viacero slovenských pilotov.

 

 

Zdroj/autor: cca,sme,etrend,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa