NA KRÍDLACH Francúzi štrajkovali (2)

2010-07-22 08:30:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO - Včerajší štrajk letových dispečerov vo Francúzsku výrazne oneskoroval lety hlavne medzi Českou republikou a Španielskom. Na bratislavskom letisku zrušil Ryanair jednu linku...



Oneskorenia, ktoré sa pohybovali medzi štyrmi až piatimi hodinami sa týkali aj Českých aerolínií, Air France-KLM, španielskej spoločnosti Vueling a britskej nízkonákladovej easyJet.

Z dôvodu štrajku francúzskych dispečerov bola včera z bratislavského letiska zrušená pravidelná linka írskeho dopravcu Ryanair do Paríža-Beauvais a späť.

Dotknutí cestujúci môžu podľa letiska požiadať leteckú spoločnosť Ryanair o vrátenie cestovného vyplnením formulára, ktorý sa nachádza na webovej stránke dopravcu alebo sa bezplatne preknihovať na najbližší voľný let priamo na letisku alebo prostredníctvom webovej stránky Ryanairu a to najneskôr do 25. júla 2010.

 

Viac informácií nájdete na stránke leteckej spoločnosti Ryanair



 -------------------------------

FRANCÚZSKO/ 21.7.10/ - Francúzski letoví dispečeri plánujú na dnes štrajk, ktorý zasiahne nemalý počet letov do a z krajiny.

Francúzky úrad pre civilné letectvo (DGAC) požiadal aerolínie, aby v deň štrajku zrušili z väčšieho letiska Charlesa de Gaulla 20 percent a z menšieho letiska Orly 50 percent letov, a cestujúcich, ktorí majú naplánovaný na tento deň let, vyzval, aby kontaktovali letecké spoločnosti.

Odborové organizácie dispečerov rozhodli o štrajku na protest proti projektu Jednotného európskeho neba. Projekt by mal podľa Bruselu zefektívniť riadenie letov v Európe, čím by sa mal skrátiť čas letov, ďalej sa malo zredukovať meškanie a obmedziť spotreba paliva. Francúzski letoví dispečeri sa však obávajú, do akej miery nové opatrenia zasiahnu do ich práce.

Letecká spoločnosť Air France oznámila, že všetky jej diaľkové lety budú na stredu naplánované bezo zmeny. Na letisku Charlesa de Gaulla však zruší asi 80 percent svojich letov na krátke a stredné vzdialenosti.

Štrajk by sa mal skončiť vo štvrtok ráno.
 

Zdroj/autor: ap,tasr,čtk,ryanair,letiskoba,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa