NA KRÍDLACH Moskovské letiská obnovujú činnosť

2010-08-08 15:45:00 |   |    | 

RUSKO - Letová prevádzka na moskovských letiskách sa po prerušení v dôsledku hustého smogu dnes zlepšila a desaťtisíce cestujúcich mohli odletieť z ruskej metropoly.



Dym z prírodných požiarov v okolí Moskvy, ktoré vypukli po vlne mimoriadnych horúčav, pritom naďalej zahaľuje hlavné mesto a komplikuje život jej obyvateľom.

Letisko Šeremetevo dnes fungovalo v normálnom režime umožňujúc odlety aj prílety lietadiel, uviedol hovorca Rosaviacie Sergej Izvolskij. Viditeľnosť tam dosahuje 500 metrov.

Ďalšie letiská Domodedovo a Vnukovo pracujú podľa aktuálnych podmienok počasia, umožňujúc odlety lietadiel. Značný počet príletov bol pritom presmerovaný na letiská v iných mestách centrálneho a západného Ruska, uviedol Izvolskij.

Moskovské úrady oznámili, že otvorili pre verejnosť 123 protismogových centier. Ide o klimatizované priestory vo vládnych budovách a nemocniciach, ktoré môžu pomôcť Moskovčanom s dýchacími problémami, informovala tlačová agentúra AP.

Predstavitelia záchranných zložiek dnes uviedli, že v okolí Moskvy horí 49 lesných a rašelinových požiarov.

Podľa ekologickej monitorovacej služby je dnes koncentrácia škodlivých látok v ovzduší ako oxid uhoľnatý viac ako trikrát vyššia než bezpečný limit.

 

Zdroj/autor: rianovosti,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa