Geocaching v Tatrách

2010-10-01 12:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Geocaching je zábava i netradičný druh športu. Geo znamená zem a cache skrýša. Sú to teda skrýše na zemi, kdekoľvek, väčšinou na pekných, zaujímavých miestach a teraz už aj v Tatrách...



Geocaching - herný a poznávací okruh, je už aj na Štrbskom Plese. Pre začínajúcich geocacherov je pripravená aj GPS požičovňa turistických navigácií, ktoré sú k dispozícií v areáli skokanských mostíkov na Štrbskom Plese.

Tie sú vhodné nielen na geocaching, ale aj pre iných milovníkov turistiky, cyklistiky či lezenia.

Cieľom projektu je naučiť začínajúcich geocacherov pracovať s GPS outdoor navigáciou, nájsť prvé skrýše, tzv. kešky, ale tiež ponúknuť im možnosť bližšie spoznať a dozvedieť sa informácie o lokalitách Štrbského Plesa či faune a flóre Tatranského národného parku.

GPS navigácie obsahujú najnovšiu topo mapu Slovenska verzie 3, sú s farebným dotykovým displejom a prácu s nimi zvládnu aj deti.

Pre záujemcov sú vytvorené dva okruhy: dlhý alebo krátky. Geocaching je pre všetkých, ktorí majú radosť z pohybu, hľadania a objavovania.

 

  • Otváracie hodiny GPS požičovne: utorok až piatok, víkendy od 10.00 do 18.00

 

Geocaching [džíoukešin] je zábava, či určitý druh športu, spočívajúca v hľadaní skrytého objektu, o ktorom sú známe len jeho geografické súradnice. Miesto úkrytu sa nazýva cache - skrýša, schránka, keška. Zábava je obyčajne spojená s úlohami, riešením ktorých je získanie súradníc cieľa, alebo s poznávaním okolitej krajiny alebo miestnych pamätihodností. Keďže na nájdenie skrýše je potrebná presná poloha je táto hra spojená s používaním navigačných GPS zariadení.

 

GPS požičovňa - VYSOKÉ TATRY
Areál skokanských mostíkov Štrbské Pleso
Tel.: +421 918 447 176
E-mail:
info@proevents.sk

 

Zdroj/autor: tasr, tikbardejov, sacr, drom

VIDEO Geocaching - čo to je?



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa