Od marca bude premávať menej vlakov

2011-01-21 10:05:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenské železnice zredukujú vlaky na vybraných tratiach.



Je to súčasť úsporných opatrení, ktoré súvisia s dopravnými výkonmi vo verejnom záujme, ktoré medziročne klesnú o päť percent.

Na tieto výkony železnice nedostali peniaze od štátu. Po dôkladnej analýze výkonov a nákladov preto pripravili pracovný zoznam viac ako dvadsiatich tratí, ktoré sú najmenej efektívne.

Zo strany cestujúcich je o ne minimálny záujem, ale na druhej strane stoja železnice obrovské peniaze, ktoré pochádzajú od všetkých daňových poplatníkov.

Redukcia sa týka regionálnych tratí od západu až po východ Slovenska. Doprava na väčšej časti z nich by mala byť úplne zastavená, na menšej časti obmedzená.

Diaľková doprava, ktorá prechádza cez tieto trate, zostane zachovaná. Presný zoznam, ktorých tratí sa obmedzenie dotkne, zatiaľ nie je spracovaný. Hotový bude do konca januára a platiť začne od 6. marca tohto roku.

 

Všetky podrobnosti o zľavách pri cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách železníc, v osobných pokladniciach železníc, na e-mailovej adrese: info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

Zdroj/autor: sita, zssk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa