Zábavné parky, do ktorých nebudú chcieť ísť len deti

2014-07-18 09:00:00 |   |    | 

Sú zábavné, magické a sú veľkým zážitkom pre každého od 0 do 100 rokov. Jednoducho sú to zábavné parky: ideálne na strávenie dňa s priateľmi, partnerom alebo celou rodinou. Celý svet je plný skvelých zábavných parkov, no ak sa chystáte navštíviť niektorý z tých európskych, ponúkame prehľad tých najlepších.




Port Aventura v Salou, Španielsko

 

Najdôležitejší zábavný park v Španielsku je lokalizovaný iba hodinu cesty od Barcelony. Je rozdelený do šiestich hlavných tematických častí a ponúka atrakcie ako je závratná horská dráha ďalekého západu alebo pokojnejšia jazda na kanoe inšpirovaná Polynéziou. Novinkou roku 2013 je nový vodný park Aquapark Costa Caribe s toboganmi, plťami a bazénmi, ktoré sa postarajú o zábavu s vašimi priateľmi.

Eurodisney v Paríži, Francúzsko

 

Tento zábavný park nepotrebuje predstavovať, odkedy je Eurodisney najpopulárnejší zo zábavných parkov vo Francúzsku a celej Európe. Park vznikol v roku 1992 a ponúka úžasné hotely v Disneylande pre celú rodinu. Okrem zábavy na rôznych kolotočoch, by ste nemali vynechať návštevu štúdia Disney s filmovými setmi.

Gardaland v Desenzanodel Garda, Taliansko

 

Najväčší zábavný park Talianska sa nachádza na pobreží jazera Garda na severe Talianska blízko Verony. Otváracie hodiny parku sú predĺžené až do jedenástej hodiny v noci a dovoľujú tráviť rodinám viac času aj počas noci, kedy sa uskutočňuje svetelná šou. Novinkou z roku 2013 je Madagaskar s technológiou Live. Je to cirkus - živá šou vo veľkom amfiteátri s tanečníkmi, spevákmi a akrobatmi inšpirovaná známym kresleným filmom Madagaskar od DreamWorks.

Alton Towers v Staffordshire, Anglicko

 

Tento zábavný farebný park je najviac obľúbeným spomedzi ostatných v Anglicku. Má 5 rozličných horských dráh vrátane ,,The Smiler.“ Ide o dráhu, ktorá otočí ľudí hore nohami vyzývajúc pasažierov, aby sa smiali podľa sloganu „stále sa usmievaj.“ Kým sa dospelí smejú na horskej dráhe, deti zatiaľ môžu kráčať po vode v obrovských vzduchových balónoch.

Vodné parky a Popeye Village, Malta

 

Malta je ideálnym miestom na zábavu pre celú rodinu. Má množstvo vodných zábavných parkov. Ak si chcete zaplávať v bazéne s veľkými vlnami, mali by ste navštíviť Morský park Malty. Plávanie s delfínmi, či pozorovanie mrožov ponúka morský park Mediterraneo. Ak ste na Malte musíte navštíviť zábavný park Popeye Village v zátoke Anchor, ktorá bola kedysi dejiskom filmu Pepek námorník od Roberta Altmana.

Europa- Park v Rust, Nemecko

 

Tento park je najväčším zábavným parkom v Nemecku a nachádza sa v meste Rust pri Freiburgu. Europa- Park je jedna z vlajkových lodí regiónu Baden-Württemberg, ktorého atrakcie každý rok priťahujú milióny turistov z Nemecka a aj iných krajín. Nájdete tu všetko od drevenej horskej dráhy v časti Island cez Poseidona – horskú dráhu na vode inšpirovanú Gréckom, až po časť venovanú Škandinávii, kde sa môžete osviežiť na Fjord- raftingu – zjazde riekou plnou kameňov, vodných fontán a prúdov.

Tivoli v Kodani, Dánsko

 

Vonku je mesto Kodaň a vo vnútri za  bránami Tivoli sa nachádza jeden z najstarších zábavných parkov Európy. Fantastický svet plný víl a vojačikov, zábavné atrakcie alebo tie plné strachu so záhradami a malými jazierkami presne ako z rozprávok spisovateľa Hansa Christiana Andersena. Rovnako ako starých zábavných parkoch si zakupite vstupenku priamo pri vchode a nemusíte kupovať lístky individuálne pre každú atrakciu. Tento zábavný park je skutočne odlišný od ostatných v Európe.

Prater vo Viedni, Rakúsko

 

Tento park nie je typickým zábavným tematickým parkom, no určite si zaslúži návštevu vďaka 65 metrov vysokému ruskému kolu- Riesenrad. Vybudované bolo v roku 1897 britským inžinierom Walterom Bassetom. Cieľom výstavby bola oslava 50. rokov vládnutia Františka Jozefa. Plánované bolo len dočasne, no v parku si našlo svoje stále miesto. Dnes je koleso symbolom rakúskeho hlavného mesta. Celá jazda trvá približne 20 minút a poskytuje nádherný výhľad na Viedeň.

Autor: Zuzana Fialová

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa