TOP 8 poznávacích zájazdov zo Slovenska

2014-09-08 09:00:00 |   |    | 

Letná sezóna sa nám pomaly uzatvára, k moru sa vyberú už len poslední turisti, ktorí si užijú príjemné slniečko a pokojnejšie destinácie. Pomaly by sme si preto mali začať robiť plány aj na zvyšok roka. Nedočkavý cestovateľ nevydrží čakať do ďalšieho leta a už teraz plánuje, čo podnikne ešte za posledné mesiace roka 2014. Keďže z dovoleniek nám toho už veľa nezostalo, radi využívame ponuky poznávacích zájazdov. Tie sa často konajú počas víkendov, prípadne nám stačí len jeden či dva dni voľna a môžeme sa vybrať v ústrety ďalšiemu dobrodružstvu. Preto pre vás vyberáme osem najzaujímavejších zájazdov tohto typu, ktoré si môžete ešte stále zarezervovať až do konca roka.



 

Nemecké barokové zámky

 

V úvode jedno upozornenie. Keď si budete objednávať poznávací zájazd po prvýkrát, majte na pamäti, že daná suma nie je konečná. Pokiaľ nejde o prírodnú atrakciu alebo otvorené podujatie, musíte prirátať ešte vstupy do pamiatok. No dosť bolo výstrah, dajme sa už na cestovanie. Začnime najprv spoznávaním Nemecka. Okrem iných krás je známe hlavne svojimi barokovými zámkami. Jednotlivé zastávky sa síce líšia podľa ponuky cestovných kancelárií, no s istotou sa vždy zastavíte v Neuschwanstein. Je to presne ten zámok, ktorý si predstavíte pri pojme nemecké pamiatky a ktorý slúžil aj ako predloha pre slávnu Disney značku. Tieto výlety sú väčšinou viacdenné a spájajú zväčša program len po historických budovách.

 

Park Myrafaelle

 

Ak vám však poznávanie kultúry príliš nevonia a radšej by ste zažili aktívny oddych, máme pre vás ďalšiu alternatívu. Slovensko už máte možno ako vášniví turisti opozerané, tak sa vyberte do Rakúska. Park Myrafaelle sa nachádza len dve hodiny cesty od našich hraníc a prekvapí vás viacerými krásnymi časťami. Na začiatku si môžete vybrať buď jednoduchú vychádzkovú trasu, alebo náročnejší terén, kde budete musieť zvládnuť aj nejaké rebríky a iné prekážky. Nemusíte sa však báť, výlet je časovo naplánovaný tak, že sa k autobusu stihnete vrátiť včas v oboch prípadoch. Krásna príroda, vyhliadka, ale aj malý vodopád budú počas cesty príjemným prekvapením.

 

Zámky na Loire

 

Francúzsko je ďalšou veľmi obľúbenou voľbou pri poznávacích zájazdoch. Tentoraz nezablúďte do Paríža a juh si nechajte na krajšie počasie. Vyberte sa namiesto toho do údolia rieky Loire. V okolí tejto rieky sa nachádza množstvo nádherných zámkov. V tomto prípade ide ale o dlhšie zájazdy. Môžete si však zvoliť aj leteckú dopravu, keď cestovné kancelárie ponúkajú za ušetrený čas spoznávanie Paríža.

 

Vínne cesty

 

K dispozícii máte dve možnosti zájazdov. Buď sa vyberiete do Maďarska a pôjdete ochutnať znamenité chute vín našich južných susedov, alebo pôjdete takto preskúmať Čechy. Typy zájazdov sú v tomto prípade rôznorodé. Organizujú sa buď pri príležitosti vínnych osláv v jednotlivých oblastiach, kombinujú sa s ochutnávkami alebo vás len zavezú na dané miesto a vy si môžete urobiť vo viniciach vlastný program.

 

Istanbul

 

Nebojte sa ani kúska netradičnosti. Práve na jeseň a tesne pred Vianocami klesajú ceny zájazdov do Istanbulu. Za veľmi prijateľnú cenu si môžete užiť Turecko z iného pohľadu, ako ste ho zažili v prímorských rezortoch. Bohatá ponuka pamiatok a lákavé vône tohto mesta vám nedajú na neho tak ľahko zabudnúť.

 

Praha pre rodiny s deťmi

 

Cestovné kancelárie ponúkajú aj niekoľko možností na rodinné zájazdy. Väčšina z nich sa sústreďuje okolo jesenných prázdnin a smeruje do niektorého z našich susedných štátov. Z nich vyberáme Prahu, ktorá je vo väčšine prípadov skvele namiešanou zmesou tradičnej kultúry, povinných prechádzok Starým mestom, kde im môžete ukázať pôvodnú históriu, ale aj zábavy, ktorá vrcholí v obľúbenej ZOO.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.8/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa