Turistické a cestovateľské informácie

Koniec mauzólea v Belehrade: Starosta chce Titove ostatky premiestniť do Chorvátska

Koniec mauzólea v Belehrade:
2024-04-07 20:00:00

Starosta Belehradu Aleksandar Šapić uviedol, že navrhne premiestniť pozostatky juhoslovanského exprezidenta Josipa Broza Tita z mauzólea v srbskej metropole do jeho rodnej dediny v Chorvátsku. Titov vnuk to považuje za hanebnosť. viac »

Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

Dovolenka sa skončila peklom
2024-04-06 11:00:00

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP. viac »

Pripravte si peňaženky, za vstup do Benátok odteraz zaplatíte

Pripravte si peňaženky, za
2024-04-06 10:00:00

Benátky začali vo štvrtok skúšobne vyberať poplatok 5 eur za vstup do mesta. Ide o súčasť úsilia radnice obmedziť masový turizmus, píše TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA. "Je našou povinnosťou zachovať tieto veľké historické centrá sveta," povedal starosta Luigi Brugnaro na tlačovej konferencii pri príležitosti spustenia iniciatívy. viac »

Horor v dovolenkovom raji: Trajekt zachvátili plamene, ľudia v panike skákali do mora (VIDEO)

Horor v dovolenkovom raji:
2024-04-04 16:00:00

Cestujúci na horiacom trajekte v Thajskom zálive sa vo štvrtok skokom do mora zachránili pred plameňmi. TASR informuje na základe agentúry AP. viac »

Britská kráľovská rodina sprístupní súkromné časti hradu Balmoral, Alžbeta II. tam vydýchla naposledy

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2024-04-04 16:00:00

Škótske sídlo Balmoral, kde trávi dovolenku britská kráľovská rodina, tento rok v lete prvýkrát ponúkne verejnosti komentované prehliadky interiérov. Sprievodca zavedie turistov do miestností, ktoré používa kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla, do záhrad, obrazárne alebo tanečnej sály, kde sú vystavené kráľove obľúbené akvarely vyobrazujúce Balmoral. Základná vstupenka vyjde na 100 libier, uviedla na svojich stránkach správa hradu. viac »

Nemecká katastrofa: Obľúbeným letoviskám pri Severnom mori chýba piesok

Plážové kabínky na pobreží
2024-04-02 18:00:00

Obľúbené nemecké letoviská pri Severnom mori vrátane luxusného letoviska Sylt sa pred blížiacou sa sezónou potýkajú s veľkým problémom: nemajú dostatok piesku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

VIDEO Pri páde lavíny vo Švajčiarsku zahynuli traja ľudia. O život prišiel aj 15-ročný chlapec

VIDEO Pri páde lavíny
2024-04-02 10:00:00

Medzi zosnulými v dôsledku pondelkového zosuvu lavíny vo švajčiarskom Zermatte je 15-ročný Američan, uviedla podľa agentúry DPA švajčiarska polícia. Totožnosť zvyšných dvoch obetí sa podľa nej naďalej zisťuje. viac »

Chorvátsko chce mestá vrátiť obyvateľom, turistov čakajú zmeny

Chorvátsko chce mestá vrátiť
2024-03-31 20:00:00

Turistická perla Chorvátska, historické mesto Dubrovník, sa snaží prilákať späť domácich obyvateľov. Vyhnali ich vysoké ceny rezidenčných nehnuteľností po veľkom náraste prenájmov pre turistov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters. viac »

Na Filipínach si veriaci pripomenuli Kristovo utrpenie: Nechali sa pribiť na kríž!

Na Filipínach si veriaci
2024-03-29 20:00:00

Viac ako desať hlboko veriacich ľudí sa dnes na Filipínach nechalo pribiť na kríž, aby na Veľký piatok pripomenuli utrpenie a smrť Ježiša Krista. Tento rituál, pri ktorom sa tiež ľudia bičujú a inak trýznia, sa tradične koná najmä v obci San Pedro Cutud asi 60 kilometrov severne od Manily. Agentúra DPA uviedla, že Veľký piatok je na prevažne katolíckych Filipínach vyvrcholením veľkonočného týždňa. viac »

Puknuté srdce: Chorvátska polícia rieši nelegálne zásahy na svetoznámom ostrove

Galešnjak, Chorvátsko
2024-03-27 16:00:00

Chorvátsky Galešnjak patrí vďaka svojmu unikátnemu tvaru k najznámejším ostrovom sveta a neraz pri ňom kotvia aj jachty svetových celebrít. Teraz ale upútal pozornosť z celkom iného dôvodu – ktosi totiž začal pri brehu stavať mólo. viac »


Nedeľa, 12. máj. 2024. Meniny má Pankrác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa