Vyhnite sa New Yorku, Los Angeles a Washingtonu a objavte čaro amerických mestečiek

2015-03-28 09:00:00 |   |    | 

New York, Los Angeles, Washington. Pri predstave dovolenky v Amerike väčšina turistov vymenuje tieto veľké mestá, ktoré sú magnetom a najčastejšou súčasťou dovolenkových plánov. Veľa cestovateľov však robí chybu práve v tom, že v Amerike nevykročia mimo ruchu týchto veľkých miest a podceňujú skutočnú krásu tejto krajiny. Očarujúcejšie ako tieto známe destinácie sú menšie lokality, ktoré istotne stoja za vašu návštevu.



 

Newport, Rhode Island

 

Označované aj ako obľúbené dovolenkové mesto Američanov. Nachádza sa na krásnom piesočnom pobreží a ponúka naozaj ideálne miesto pre oddych a relax od rušných oblastí tejto krajiny. Nádherné historické domčeky v kompozícii s úžasnou prírodou sú zároveň jedným z najfotogenickejších miest v Amerike. I kvôli týmto dôvodom je Newport vychyteným mestom medzi tunajšou smotánkou. Svoj druhý domov tam našlo množstvo významných osobností, vďaka čomu si na mape vyslúžil dôležitú pozíciu. Urobte si čas na príjemnú prechádzku po pláži a dajte si výborný obed v niektorej z tunajších reštaurácií.

 

Camden, Maine

 

Ďalšie z pobrežných miest je známe aj vďaka jachtingu. V tejto pokojnej lokalite sa stretáva sila mora a pohorí. Viete si istotne dobre predstaviť, ako ideálne tam vyzerá plavba na jachte a prečo je táto oblasť tak obľúbená. Vo veľkej miere sa tam nachádzajú najmä letné domčeky. Keď sa do Camdenu vyberiete mimo hlavnú sezónu, užijete si pokojnejšiu a idylickú atmosféru. V okolí sa nachádza aj mnoho vynikajúcich reštaurácií s rybími špecialitami. I keď tie, ktoré sa nachádzajú priamo v prístave majú vyššie ceny, stačí zájsť do skrytých uličiek a istotne nájdete aj niečo vyhovujúce práve vám.

 

Gatlinburg, Tennessee

 

Do tento vyberanej spoločnosti sa Gatlinburg dostal najmä vďaka úžasnej prírode v okolí. Národný park Great Smoky Mountains ponúka mnoho možností na dovolenku počas celého roka. V lete sú to túry a veľmi obľúbená jazda kabínkovou lanovkou, ktorá vás vyvezie hore nad mesto a ponúkne vám úžasné výhľady. V zime sú to zase zimné športy a čulý, no nie tak otravný nočný život, na aký natrafíte vo väčších mestách. Veľmi príjemná atmosféra v obklopení prírody je jasným tromfom, ktorý osloví mnohých turistov.

 

Breckenridge, Colorado

 

Zimné kráľovstvo Ameriky. Toto mesto si získalo obľubu vďaka úžasným príležitostiam pre zimné športy. Posúďte sami. V okolí Breckenridge sa nachádza 150 zjazdoviek rôznej náročnosti, okrem nich si môžete zalyžovať na niekoľkých freerideových zónach a pokiaľ máte radšej kondičné športy, môžete si vyskúšať nordic walking alebo bežkovanie, keďže mesto sa môže pochváliť aj niekoľkými trasami pre tieto aktivity. Breckenridge je však fascinujúcim miestom aj počas leta, keď sa môžete vydať na turistiku alebo sa len tak túlať autom po úžasných horských cestách a zastaviť sa aj v menších dedinkách v okolí.

 

Fort Benton, Montana

 

Hovorí sa o ňom ako o meste so silnou rodinnou karmou. Zostávajú tam generácie viacerých rodov a utvárajú tak špecifickú, veľmi ojedinelú atmosféru. Priateľská nálada sa takto vniesla nielen do jeho ulíc, a preto sa tam všetci turisti cítia veľmi dobre. Zájdite si najprv na kávu a koláč do niektorej z veľmi obľúbených cukrární. A potom si choďte sadnúť k rieke Missouri, kde môžete pod košatými stromami pokojne oddychovať a rozjímať nad životom.

 

Tarrytown, New York

 

Príjemné historické mestečko v štáte New York. Známe je viacerými významnými budovami, ako sídlom rodu Rockefellerovcov, ale aj nádherným kamenným kostolom. Populárny je tunajší filmový festival, ktorý pre tunajších filmových kritikov zohráva významnú úlohu. Tarrytown je však známy najmä vďaka Washingtonovi Irvingovi, pretože práve v jeho blízkosti sa nachádza dedina „Sleepy Hollow“, čiže Ospalá diera, ktorá bola inšpiráciou pre známe dielo tohto spisovateľa.

 

Athens, Georgia

 

Na konci sa dostaneme do typického malého amerického mestečka. V dobrom slova zmysle tam zastal čas a ponúka nám pohľad na Ameriku v časoch, keď ešte nebola tak skomercionalizovaná a dokázala ponúknuť turistom i takéto charakterovo výrazné lokality. V okolí sa nachádza hneď niekoľko možností na výlety. V Athens sa nachádza aj silná hudobná scéna. Večer si v malých kluboch môžete vychutnať kvalitnú hudbu rôznych žánrov a oddýchnuť si tak po celodennom putovaní. Pochádza odtiaľ napríklad aj skupina R.E.M..

 

Zdroj/autor: wonderslist.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.3/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa