Rybička aj gitara - to sú kuriozity svetových hotelov

2014-08-12 09:00:00 |   |    | 

Snažia sa už upútať hocičím. Niekto vám ponúkne najväčší bazén, najväčšie šampanské, najväčšie televízory, kasína, bary... No toto všetko je však dnes už pomerne bežné. Preto treba prísť s niečím iným. Novinky vo svete hoteliérstva, nech sú už hocako strelené a absurdné, zhrnul americký spravodajský kanál CNN. Tu sú niektoré z nich:



1. S gitarou Fender

 

Ste milovníci hudby a hlavne hry na gitaru? Ak áno tak, vám v hoteli isto nestačí obyčajná „veža“. Preto prišli manažéri v Hard Rock Hotel v Chicagu na nápad ponúkať svojim hosťom možnosť zahrať si na preslávenej značke Fender. S „fenderkou“ pri posteli budete môcť aj spať, len si v hoteli radšej ponechajú vašu kreditku, len pre prípad, že by sa niečo stalo.

 

2. V kočiari ako králi

 

V hoteli Ritz—Carlton si luxus predstavujú úplne inak – kráľovsky. Hotel, ktorý sa podobá na klasický európsky palác, sa však nachádza v čínskom meste Tiencin. Hneď od príchodu sa o vás budú starať ozaj kráľovsky, príde po vás totiž kočiar a v ňom livrejovaný lokaj. Tento hotel je zameraný prevažne na svadobné cesty a honosné podujatia, kde vás okrem kočiaru čaká aj veľká torta, Rolls Royce a fontána so šampanským.

 

3. Psychológ pre vášho miláčika

 

Rozprávame samozrejme o vašich zvieratkách. Psi sú označovaní za najlepších priateľov človeka, a preto im hotel deLuxe v americkom Portlande poskytuje služby, ktoré by pokojne prijali aj ľudskí klienti. Okrem psychológa môžu ísť psíci aj na akupunktúru, alebo na Reiki, starú liečiteľskú metódu. Ďalšie prepojenie s domácimi miláčikmi vám sprostredkuje odborník Stanley Coren, ktorý vám objasní psie emócie a ich správanie.

 

4. Budíček s hviezdou

 

Country hviezda vás z príjemného snenia telefonicky prebudí v mamuťom hoteli Gaylord Opryland Resort v meste Nashville v USA. Hviezdy tu však nie sú jedinou raritou, hotel sám o sebe má niečo úplne nevšedné. Je obrovský. Ukrývajú sa v ňom vodopády, tečúce rieky, tropická vegetácia a 2882 izieb. Ak by ste teda chceli zažiť nevšedný deň a začať ho netradične hneď zrána, môže vás zobudiť napríklad Vince Gill, Trace Adkins, Kellie Picklerová alebo Wynonna Juddová.

 

5. Vaše problémy vyrieši...

 

Ak máte náhodou problémy so spánkom, zaplaťte si noc v newyorskom hoteli The Benjamin. Pracuje tu známa odborníčka na spánok Rebecca Robbinsová, ktorá vám s vašim problémom rada poradí.

 

6. Zaplatíte a oni vás ešte aj unesú

 

Na Fidži to funguje trochu inak. Ak prídete ako pár, niekedy v priebehu pobytu vás unesú a pripravia vám dokonalý piknik na zelenej lúke, pri vodopáde alebo na vyhliadke. V hoteli Namale Resort and Spa sa o vás jednoducho dokonale postarajú.

 

7. Zlatá rybička

 

Ešte trochu nevšednejšia je možnosť nechať si na izbu priniesť zlatú rybku. V amerických hoteloch Kimpton vám už smutno nebude. Možno ste nechali vlastnú rybičku doma, ale našťastie je tu pre vás jedna rezervovaná, teda ak by ste chceli. Podľa štúdií rybičky upokojujú, miernia úzkosť a znižujú krvný tlak, čo nervóznym obchodníkom môže prísť vhod.

 

8. Čokoládový raj

 

Asi tak nejako to vyzerá v čokoládovom salóniku hotela Soneva Kiri. V tomto thajskom hoteli vám v ktorúkoľvek hodinu naservírujú lahodné čokoládové dobroty. Zdarma dostanete čokoládovú penu, laté, keksíky, bonbóny, fondue... Aj netradičné kombinácie dostanú príležitosť. Ochutnali ste už „octovú čokoládu“? Že nie? Tak hor sa sem.

 

9. Ako z čarovného sveta

 

Poštová sova je lákadlo, ktorým chce upútať írsky hotel Ashford Castle. Pre romantikov nosí tajné zamilované odkazy, ale aj zásnubné prstene. Nanešťastie bude hotel až do budúceho roka uzavretý, takže bude mať sova nariadenú dovolenku.

 

10. Pomocník pri slnení

 

Aj vám sa stáva, že si pri opaľovaní neviete natrieť všetky časti tela? Jednoducho si na ten chrbát nedočiahnete? Club Hotel & Spa na Normanských ostrovoch vám ponúka mimoriadnu službu - asistenta pri opaľovaní. Len sa pri vás objaví a decentne vás natrie, prípadne vám prinesie niečo na osvieženie, aby vaše leňošenie nebolo ničím rušené.

Zdroj: ČTK, CNN

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
1.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa