Najkrajšie ostrovy našej planéty

2012-11-30 11:45:00 |   |    | 

Čo môže byť príjemnejšie v tomto chladnom počasí ako predstava dovolenky na krásnom ostrove a užívať si pokoj a nádherné pláže? Prinášame vám zoznam fascinujúcich ostrovov sveta pre zlepšenie nálady.



 

  • Santorini, Grécko

Staroveký ostrov, ktorý vydržal jednu z najväčších sopečných erupcií v histórii. Santorini je krásne ako žiadne iné miesto na Zemi. Nachádza sa 120 kilometrov juhozápadne od pevniny Grécka.  Všetko je tu nádherné a jasné: obielené domy v tvare kociek, kamene lapis lazuli nachádzajúce sa v mori, ktorými už starí Rimania liečili rôzne choroby a západy slnka, ktoré rozsvietia kalderu na neuveriteľne očarujúcu.

 

  • Bali, Indonézia

Ostrov obmývaný  teplými vodami Indického oceánu. Bali je jeden zo 17 500 ostrovov v Indonézskom súostroví. Je najfarebnejším ostrovom celého súostrovia. Dokonca aj po desaťročia rozvoja cestovného ruchu zostala krása ostrova nedotknutá.

 

  • Cape Breton, Kanada

Cestovatelia tento ostrov jednoducho milujú.  Nachádza sa v kanadskej provincii Nova Scotia. Je obľúbený pre svoje úchvatné výhľady: útesy, ktoré sa prelínajú s plážami a zalesnená krajina posiata majákmi. Miestna kultúra je ovplyvnená škótskou, írskou a africkou kultúrou. Domorodci Mi'kmaq majú hudbu v krvi. Táto hudba je zmesou kultúr, ktoré tu v minulosti žili. Ľudia sa zhromažďovali v ich obľúbený deň a to vo štvrtok, kedy spievali a tancovali svoj milovaný tanec (ceilidh).

 

  • Boracay, Filipíny

Boracay je jednou z posledných málo známych ázijských pláží. Nádhernú čistú piesočnatú pláž môžete navštíviť po hodinovom lete z Manily do Caticlan, po ktorom nasleduje 10-minútová jazda trajektom. Počas tejto jazdy  môžete obdivovať krásy mora a okolitej prírody.

 

  • Veľký bariérový útes, Austrália

Ostrovy Veľkého bariérového útesu, ktorý sa tiahne od severovýchodného pobrežia Austrálie, sú jasnými šampiónmi spomedzi najkrajších ostrovov v Austrálii, na Novom Zélande a v Južnom Tichomorí (hoci konkurencia je veľká). Prekrásna priezračná voda a veľká korálová bariéra, ktorá ovplýva životom veľrýb, kožatiek morských, obrích ulít a stovkami ďalších druhov živočíchov, je veľkým lákadlom pre turistov.

 

Zdroj/autor: Eli, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.2/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa