Najluxusnejšie kúpele sveta

2013-01-08 12:45:00 |   |    | 

Viete si predstaviť, že by vaše telo bolo rozmaznávané telovým pílingom s čiastočkami 14-karátového zlata? Potom by nasledovala kávová masáž s mliekom, návšteva sauny a skvostná večera s výhľadom na nekonečný oceán… Idylka? Áno. Takto vyzerá svetový luxus v unikátnych kúpeľných rezortoch.



 

  • Tajomné rituály Maorov na Novom Zélande

Luxusný hotel Sofitel v meste Queenstown ponúka okrem 82 prepychových izieb aj desiatky rozmaznávacích procedúr v hotelových kúpeľoch LeSpa. Inšpirované francúzskym štýlom ponúkajú tradičné rituály Maorov (pôvodných obyvateľov Nového Zélandu), ktoré sa spájajú s európskymi prístupmi. Pri procedúrach používajú minerály a lokálne prírodné produkty, ako napríklad výživný med Manuka. V Sofiteli nájdete aj jedinú infračervenú saunu v krajine, ktorá pomáha zlepšiť krvný obeh a upokojuje bolesti svalov.

 

  • Kávová masáž v americkom štýle

Americký sen? Niekto si ho túži prežiť v kúpeľoch. Hotel Ritz-Carlton v New Orleans svojim hosťom ponúka okrem elegantného dizajnu aj rozsiahlu ponuku wellness služieb. Pre unikátne liečebné terapie slúži až 22 špeciálnych miestností. Kúpeľom dominujú tajné exotické formuly, pri ktorých vraj odídete ako znovuzrodený človek. Vyskúšať si môžete bublinkové fontány či hydroterapiu. Najobľúbenejšie sú tu však masáže. Kávová s mliekom “Café au lait”, rozmarínová alebo pepermintová… Obľube sa tešia aj citrusové oleje a skoro každú kúru dopĺňa upokojujúca esencia z magnólií.

 

  • Najlepšie kúpele v Karibiku

Idylický kúpeľný rezort na Jamajke je svätyňou čistého pokoja. Oasis Spa v meste St. Mary je na vrchole rebríčka karibských kúpeľov. Táto doslova oáza disponuje rozsiahlym zoznamom exkluzívnych procedúr od zábalov s výťažkami z morských rias a pepermintu cez masáže, až po luxusné ošetrenia tváre a ostatných častí tela. Odborne vyškolený tím najlepších terapeutov sa postará o to, aby každý hosť dostal správnu výživu pre telo i myseľ. Ako v tom najidylickejšom all-inclusive rezorte, ani tu nesmie chýbať reštaurácia s romantickým výhľadom na more.

 

  • Rímske kúpele v podzemí

Iba niekoľko kilometrov od centra mesta sa na najvyššom kopci Ríma týči zhmotnenie kúpeľného luxusu. Rome Cavalieri je miestom, kde denne stretnete niekoľko miestnych zbohatlíkov. Rezort ponúka 370 priestranných izieb, apartmánov a obrovských obývacích miestností zariadených vo veľkom štýle. V kúpeľoch sa udržiava tradícia starovekého Ríma. Disponuje sa tu hydromasážnymi bazénmi aj tureckými parnými kabínami. Okrem rozmaznávacieho wellnessu môžu kúpeľní hostia využívať aj najväčšiu plaváreň v celom Ríme alebo obrovskú posilňovňu. Navyše, niektoré izby disponujú dokonca súkromným výťahom. Komplex dopĺňa aj honosná reštaurácia s panoramatickým výhľadom na taliansku metropolu.

 

  • Obľúbené wellness amerických prezidentov

Omni Bedford Spring Rezort v Pennsylvánii je obľúbený najmä medzi americkou smotánkou. Tento, v minulosti historický rezort, bol pred pár rokmi obnovený za 120 miliónov amerických dolárov. Kúpele využívajú prírodné minerálne vody a takisto dary zeme, ako napríklad čierne vlašské orechy alebo výťažky z kvetiny zimolez. Rezort sa pýši aj návštevami niekoľkých amerických prezidentov, ktorých pripomínajú fotografie na stenách interiéru.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.3/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa