Najkrajšie bazény sveta: vykúpte sa v mrakoch alebo v sklenenom akváriu

2013-02-16 14:00:00 |   |    | 

Hotelový bazén už zďaleka nie je akási diera s vodou v suteréne. Luxusné svetové strediská sa predháňajú v tom, kto svojim návštevníkom ponúkne atraktívnejšie bazénové kúpanie. Pri vašich cestách vás tak môže oslniť bazén s výhľadom na strechy mrakodrapov, presklené akvárium čnejúce do prázdna alebo nekonečný bazén zakončený v mori.



V posledných rokoch bazénovú módu zaplavili infinity pools. Infinity pool patrí k najdrahším bazénom vôbec a jeho hladina vyzerá nekonečne, akoby sa rozlievala do krajiny. Lesknúce sa modré plochy môžete nájsť vo všetkých nadmorských výškach i zemepisných šírkach a dokonca i tam, kde by ste ich vôbec nečakali. Pozrite sa s nami na najkrajšie bazény sveta!

 

  • Maldivy

Na Maldivách je luxusných hotelov veľké množstvo. Snáď preto sa hotelieri predháňajú v tom, koho luxusný bazén bude lákavejší a dizajnovo originálnejší a vytvárajú desiatky ilúzií nádherného mora, ktoré je všade okolo. Maldivy sú najnižšie položené ostrovy sveta a tunajší obyvatelia majú veľký strach z globálneho otepľovania, ale v dôsledku megalomanskej výstavby bazénov ich obavy nie sú viditeľné.

 

  • Fidži

Snaha vytvoriť bazén, ktorý bude čo najviac pripomínať more, by sa dala pochopiť vo vnútrozemskej krajine, akou je napríklad Slovensko. Touto činnosťou sa však zaoberajú hlavne prímorské lokality. Výnimkou nie je ani Fidži, kde prechod medzi bazénom a morom z istého uhla takmer nespoznáte. Nádherné koraly a farebné ryby ale hľadajte skôr v podmorskom hoteli či v reštaurácii.

 

  • Nový Zéland

V novozélandskom Aucklande sa vykúpete v bazéne nachádzajúcom sa niekoľko desiatok metrov nad zemou. Okraj bazénu tu prečnieva von z hotela a vy z neho môžete pozorovať ruch v prístave. Auckland je najväčšie mesto Nového Zélandu a nachádza sa na Severnom ostrove. Hovorí sa mu tiež mesto plachiet práve pre obrovské množstvo kotviacich lodí.

 

  • Seychely

Výhľad na Indický oceán z výšky vám ponúkne „nekonečný“ bazén v stredisku Banyan Tree Seychelles. „Ľudia milujú bazény - niekedy pri nich trávia celé dni,“ zhodujú sa viacerí členovia tunajšieho personálu. Na jednej z najkrajších pláží ostrovov tak paradoxne veľa ľudí nestretnete - pozorujú asi kokosové palmy z bazénu. Seychely pritom ponúkajú omnoho viac než len pohodlné ležadlá.

 

  • Thajsko

Zaplatiť za týždenný pobyt tisíce eur nie je problém v luxusných wellness rezortoch v Thajsku. Za celoživotné úspory dostanete úplne bezchybný servis, jeho všetky výhody ani nestihnete využiť. Súčasťou komplexov, do ktorých hosťov rozvážajú súkromné lietadlá, sú tiež nádherné luxusné bazény s výhľadom na thajský prales.

 

  • USA

I ropní magnáti z Dallasu potrebujú mať svoj extravagantný bazén. Luxusný hotel sídliaci v neogotickej budove z 20. rokov pri rekonštrukcii budovy zasadil na jej strechu výstredný bazén, ktorý vyzerá ako obrovský skokanský mostík. Modrá vaňa s presklenou stenou však nie je vhodná pre potápačov so závratmi.

 

  • Svätá Lucia

Dizajnovo výrazný hotel Jade Mountain na ostrove Svätá Lucia sa zrejme rozhodol uctiť Antonia Gaudího a svoje bazény obložil farebnou mozaikou. S výhľadom na okolité sopky tak vznikli obrazy pripomínajúce diela Dalího.

 

  • Singapur

S výhľadom na okolité mrakodrapy sa môžete vykúpať v bazéne v Singapure. Bazén, ktorého okraj jednoducho končí v prázdne, je obľúbeným miestom predovšetkým pre nočné kúpanie. Svetlá veľkomesta sa rozsvietia a odrážajú sa v pokojnej hladine, zatiaľ čo zapadajúce slnko maľuje po oblohe tmavooranžovou farbou.

 

 

Reklamný odkaz Exotická dovolenka v luxusných rezortoch

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a Strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov do exotiky:

 

  • Seychely - Banyan Tree Resort: Nové luxusné stredisko s prepychovými vilami, postavenými vo viktoriánskom štýle s privátnymi bazénmi, nájdete v juhozápadnej časti ostrova Mahé pri nádhernej piesčitej pláži.
  • Thajsko - Ko Kood Beach Resort: Nové stredisko je situované na miernom kopci, odkiaľ je krásny výhľad na more. Bungalovy obklopuje prekrásna tropická záhrada a pláž s krištáľovo čistou vodou. V blízkosti hotela je niekoľko dobrých možností pre nakupovanie.
  • Fidži - Intercontinental: Nádherné stredisko je umiestnené na hlavnom ostrove Fidži Viti Levu v tropickej záhrade. Z okna uvidíte božskú pláž Natodola Bay s jemným bielym pieskom, ktorá je lemovaná palmami.

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa