FOTO Najlepšie zábery z Havaja

2014-02-24 09:35:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Sen všetkých milovníkov panenskej prírody, adrenalínových športov i plážového relaxu. To je exotický Havaj, súostrovie plné priam neuveriteľných lokalít a zákutí, ktoré sú fotogenickejšie ako prvotriedne svetové modelky.



Havajské ostrovy, pozostávajúce z 19 tichomorských koralových ostrovov, sú jedným z federálnych štátov USA. Napriek tomu majú (a to nielen geograficky) na míle ďaleko od „betónovej džungle“, za akú Spojené štáty mnohí považujú.

Sopečné ostrovy, skaly a útesy v tmavomodrých vodách Tichého oceánu vytvorili panenskú krajinu nad oblasťou oslabeného zemského plášťa, pod ktorou sa nachádza horúca magmová škvrna. Preto napríklad Mauna Loa, jedna z aktívnych sopiek Havaja, patrí medzi najaktívnejšie na svete.

Sopečnými erupciami pevnina dodnes rastie a vďaka klimatickým podmienkam už krátko po začiatku nášho letopočtu prilákala prvých Polynézanov. Ich potomkovia na ostrovoch dlhé stáročia žili v kastovej spoločnosti vedení náčelníkmi, šamanmi a náboženstvom kapu. A to až do roku 1788, kedy krásy tejto časti Tichomoria objavil James Cook.

Každým dňom však veľkoleposť Havaja objavujú aj zvedaví cestovatelia, o to lepšie, ak patria aj k schopným fotografom s kvalitnou výbavou. Vďaka nim vám prinášame zbierku tých najlepších fotografií, ktoré na potulkách týmto obdivuhodným súostrovím vznikli.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.9/5 (21 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa