Vysnívaný relax: Zoznam najkrajších ostrovov sveta

2014-03-21 11:00:00 |   |    | 

Keď by ste sa spýtali cestovateľov na predstavu ideálnej dovolenky, mnohí z nich by vám popísali ideu exotického ostrova, pokojnej atmosféry a pocitu, že sa len tak necháte unášať pokojom každého dňa. Nie je náhodou, že práve tieto destinácie patria medzi najobľúbenejšie turistické ciele. Niektoré z nich sa snažia uchovať svoj pôvodný kolorit a nedotknutosť prírody, aby ponúkli zákazníkom to najvzácnejšie, čo im môžu dať - oddych, ktorý stratili v ruchu veľkomiest. A týmto vytrvalcom sa to doposiaľ podarilo najlepšie, vďaka čomu sa dostali do zoznamu súčasných najkrajších a najlepších ostrovov na svete.



 

  • Ambergris Caye, Belize

Belize označujú viacerí dovolenkári ako raj na Zemi. Ambergris Caye je jeho najväčším ostrovom. Pokojná prímorská atmosféra ako vystrihnutá z romantických filmov vás ihneď prinúti zamilovať sa do nej. Ostrov je rozdelený do menších dediniek a mestečiek, mnohé z nich sú priamo prepojené s dovolenkovými rezortmi. Domáci sa snažia uchovať pôvodný kolorit a nepustiť sem priveľmi vplyv iných krajín. Keď ste sa rozhodli dovolenkovať na Belize, mali by ste sa stotožniť s ich tradíciami a kultúrou a nehľadať to, čo dostanete aj doma. Ostrovania sú veľmi priateľskí a pohostinní a tak si vás napriek svojej tvrdošijnosti ľahko dostanú na svoju stranu.

 

  • Providenciales, Turks a Caicos

Súčasť súostrovia v karibskej oblasti. Už len tento fakt vám istotne napovie veľa o jeho úžasnom prostredí. Veľkou výhodou je, že sa na ňom nachádzajú najmä ubytovacie zariadenia a oddychové zóny. Žije tam len minimum obyvateľov, ktorí takmer do výnimky pracujú práve pre tento biznis. Providenciales je známe aj luxusnými golfovými ihriskami, ktoré sú ako stvorené pre oddych pri obchodných rokovaniach. Snažia sa svoje aktivity smerovať najmä týmto smerom a preto pre náročných klientov pripravujú len služby tej najvyššej kvality.

 

  • Bora Bora, Francúzska Polynézia

Ostrov, ktorý nie je pre našincov až tak neznámy. V ponukách našich cestoviek sa nachádza už dlhší čas, no patrí medzi tie luxusnejšie dovolenky. Pod pojmom luxus sa v tomto prípade nemyslí len kvalita ponúkaných služieb, ale hlavne prostredie, ktoré vám ponúkajú ako protihodnotu. Príchodom na Bora Bora sa nielen odrežete od sveta, ale dostávate sa zároveň do zázračne pokojnej zóny. Medzi návštevníkmi platí nepísané pravidlo, že sa snažia navzájom nerušiť, takže nemôžete očakávať bujaré party do skorého rána. Na toto miesto si prichádzate oddýchnuť a všetko je tomu prispôsobené. Väčšina apartmánov je riešená formou malých chatiek priamo pri mori, aby tak svojim hosťom dopriali romantické súkromie v oáze pokoja a relaxu.

 

  • Marco Island, Florida, USA

Naopak, rušnejšia atmosféra vládne na tomto floridskom území. Marco Island sa teší obľube aj vďaka pestrej ponuke vodných športov, ktoré tam môžete pestovať. Rodiny s deťmi sem často smerujú aj kvôli vodnému safari, na ktorom sa môžu dostať do bližšieho kontaktu s delfínmi. Taktiež je tu množstvo fantastických reštaurácií špecializujúcich sa na ryby a morské živočíchy. Marco Island sa zvykne využívať aj na krátkodobé dovolenky počas predĺžených víkendov, ale aj na kratšie rodinné návštevy počas pekných dní.

 

  • Lewis a Harris, Škótsko, Veľká Británia

Z exotiky sa presuňme teraz do Európy. Aby dostal ostrov pomenovanie „naj“, nemusí spĺňať len tú vysnívanú exotickú predstavu raja. Lewis a Harris sa nachádzajú blízko Škótska. Turistov lákajú najmä na svoju magickosť a tajomnú históriu. Pozrieť si tam môžete napríklad ich menšiu obdobu Stonehenge, kamenné sochy na pláži alebo charizmatickú dedinku zloženú z malých kamenných domčekov, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z rozprávky o trpaslíkoch.

 

  • Naxos, Grécko

Ak ste už precestovali Grécko krížom-krážom a máte pocit, že vás už nedokáže ničím prekvapiť, zájdite si ešte predsa len na ostrov Naxos. Ten sa nie náhodou dostal do zoznamu najkrajších ostrovov tohto roka. Práve tam sa dokázal zachovať pôvodný kolorit krajiny, stále si tam viac pochutnáte na domácich lahôdkach ako svetovo známych pochúťkach a k tomu dostanete ešte aj veľkú porciu krásnej prírody a zaujímavej histórie. Výhodou je, že ostrov ponúka aj mnoho cyklotrás, takže si ho môžete vychutnať aj z tejto pokojnejšej perspektívy bez toho, aby vás naháňal niektorý z delegátov.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa