Najlepšie letiská na svete: Odtiaľto sa vám nebude chcieť odletieť

2014-05-22 15:00:00 |   |    | 

Letiská sú vstupnou bránou do každej krajiny. Môžeme si pomocou nich vytvoriť prvý dojem a pripraviť sa tiež na to, čo nás čaká v tejto destinácii. I preto sa už snažia letiská ponúknuť cestujúcim niečo viac, čím by si trebárs vyplnili i čakanie medzi prestupovými letmi. Golfové mini ihriská, relaxačné zóny, masáže i jazierka s malým lesíkom sú už dnes na mnohých miestach samozrejmosťou.



 

  • Singapur Changi Airport

Letisko, ktoré by mohlo pokojne so svojimi službami konkurovať aj päťhviezdičkovým hotelom. Ich hlavným mottom je znížiť stres cestujúcich pred odletom. Kvôli tomu vytvorili na svojej ploche množstvo oddychových zón a všade kde sa dá, využívajú pomoc rôznych rastliniek a stromčekov. Krásne sú aj okolité trávnaté plochy. Keby sa vám už náhodou nechcelo potulovať týmito prírodnými časťami, stále môžete zájsť do jednej z desiatok príjemných reštaurácií, oddýchnuť si môžete aj v kine na dobrom filme a dokonca ak máte dostatok času, môžete pokojne zájsť aj do kúpeľov.

 

  • Incheon International Airport

Kórea sa mohla dlhé roky pýšiť letiskom s tým najlepším hodnotením. Potom ich však najmä kvôli ekologickejšiemu prístupu predstihol Singapur. Incheon si svoju prestíž udržiava najmä vďaka svojej čistote. Napriek tomu, že cez jeho chodby prejdú ročne milióny cestujúcich, vďaka tunajšej čistote tam panuje tak sterilné prostredie ako v nemocnici. Jeho súčasťou je múzeum i veľká oddychová zóna.

 

  • Amsterdam Schiphol

Napriek tomu, že ide o už takmer historickú budovu, prešla komplexnou rekonštrukciou a doplnením ďalších hál. Jej veľkou dominantou je knižnica. Po uponáhľanom období si môžete konečne nájsť chvíľku na čítanie a počkať na svoj let. Ďalej sú to stravovacie zariadenia rôzneho druhu. Každý si tam nájde reštauráciu presne podľa svojho gusta. Už samozrejmosťou sú aj masážne kreslá s relaxačnými zónami a pozornosť púta aj zaujímavou architektúrou.

 

  • Hongkong International Airport

Tou najväčšou zaujímavosťou tohto letiska je, že je vybudované na samostatnom ostrove. Takže už samotné pristávanie je veľkým zážitkom, keď to bude chvíľku vyzerať, ako keby ste pristávali na vodnej ploche. Vďaka svojej polohe si teda mohli dovoliť architekti vymyslieť aj niekoľko vychytávok, ktoré sú magnetom pre cestujúcich na jednom z najrušnejších letísk na svete. A tým je golfové ihrisko. Neraz sa preto stáva, že cestujúci prichádzajú s poriadne veľkým predstihom pred odletom, aby si stihli užiť aj trošku zábavy a porozprávať sa s kamarátmi, ktorí letia tiež a dovtedy na nich nemali veľa voľného času.

 

  • Beijing Capital International Airport

Moderná architektúra, vzdušné priestory, krásna hra svetiel a naleštených plôch. To sú len prvé drobnosti, ktorými vás okúzli toto letisko. Ďalej je to spektrum ponúkaných služieb. Súčasťou letiska sú rôzne zaujímavé sochy, ktoré sa často odvíjajú aj od historických udalostí. Rodinky ocenia detské centrum pre najmenších, ktorí najťažšie znášajú takéto dlhé čakanie. No a súčasťou budovy je aj vlaková stanica, ktorá spája letisko s mestom a podstatne tak uľahčuje dopravu.

 

  • Mníchovské letisko

Pri voľbe najlepšieho letiska môže zavážiť aj taká maličkosť, akou sú kvalitné stravovacie služby. A keďže tie mníchovské sú najlepšie v Európe, automaticky ich to nanominovalo aj do prvej desiatky svetových velikánov. Ďalšou výhodou je aj perfektná architektúra. Väčšina aj vonkajších stien je vytvorená zo skla. To mu dodáva modernejší vzhľad a v kombinácii so zelenými plochami plnými zaujímavých kvetín občas zabudnete, že sa nachádzate na tak rušnom mieste.

 

  • Letisko v Zürichu

Švajčiarska precíznosť sa odrazí už hneď po vstupe na ich pôdu. Všetko tam funguje na stotinu presne a prináša pre zákazníkov plný komfort. Cestujúci dokonca môžu za poplatok využiť služby nosičov a neťahať sa s batožinami sami. Aj súčasťou tohto letiska je zastávka metra, ktorá rozváža turistov do mesta.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa