FOTO Luxusné súkromné jety: budúcnosť dovolenkovania?

2013-12-11 15:30:00 |   |    | 

Služby súkromných leteckých spoločností boli donedávna určené najmä celebritám, ktoré sa vďaka nim chceli vyhnúť ruchu letísk, či biznismenom cestujúcim za obchodom. Čoraz viac ich však využíva aj bežná dovolenkárska klientela.



Ešte pred niekoľkými rokmi bolo cestovanie súkromnými lietadlami považované za snobský prežitok hviezd a zbohatlíckych zákazníkov. Po čase však k nemu pristúpili i podnikatelia rozširujúci sieť svojich spolupracovníkov do celého sveta a so silnejúcou globalizáciou ekonomiky boli privátne letecké spoločnosti čoraz viac bookované a vyťažené.

Rastúca konkurencia stlačila ceny o niečo nižšie a sprístupnila ponúkané služby aj bežným smrteľníkom. A tak teraz v reklamných textoch súkromných aeroliniek nájdete okrem serióznych biznis ponúk aj vábivé pozvania na dovolenkovanie týmto cestovným prostriedkom. A to stále v rámci svätého pravidla o absolútnej diskrétnosti.

Či si chcete užiť nezabudnuteľnú svadobnú cestu, odviazanú narodeninovú oslavu alebo len pokojný zaoceánsky let, pri dostatku finančných prostriedkov to môže byť bez problémov vaše. Aerolinky garantujú odbavenie letu už do 24 hodín s možnosťou vzlietnuť z väčších letísk už do hodiny od objednávky. Vyhnete sa totiž všetkým zdĺhavým vybavovaniam v letiskovej hale, prejdete si iba oddeleným terminálom pre súkromné lety a krátkou, avšak rovnako dôkladnou bezpečnostnou kontrolou ako pri klasických linkách.

Keďže ide o biznis, v ktorom sa stavia na kvalitu namiesto kvantity, personál spoločnosti vám pomôže zabezpečiť aj ubytovanie, catering či transport na letisko a z neho. O tú najlepšiu úroveň vybavenia a služieb je postarané aj priamo na palube. Samozrejmosťou sú široké polohovateľné kreslá, pohodlné gauče, priestranné príručné stolíky, jedálenská časť, kvalitná kúpeľňa či s notebookom prepojiteľný mediálny systém. A ak by ste nechceli spať priamo v sedačke, niektoré jety ponúkajú i oddelenú spálňu.

Súkromné aerolinky majú svoje tátoše odstavené v gigantických hangároch, kam sa ich zmestí hneď niekoľko. Každý stroj je po návrate od klienta precízne vyčistený a s doplnenými zásobami pripravený na žiadosť ďalšieho zákazníka kedykoľvek opäť vzlietnuť. Preto je v jetoch po vyčistení dovolený pohyb len v ochranných návlekoch a je zakázané čohokoľvek sa dotýkať.

Vo vnútri lietadiel je síce priestoru málo, no disponujú tým najlepším a najluxusnejším vybavením. Aj preto sa spoločnostiam stále lepšie darí zlákať ľudí na dobrodružnú dovolenku, na ktorú sa ráno vyskladajú s priateľmi, obed si užívajú v reštaurácii na Eiffelovke a noc zakončujú v amsterdamských baroch.

Ceny súkromných jetov sa pohybujú v tisíckach eur. Napríklad za jednosmerný let Londýn - Paríž zaplatíte okolo dvoch tisícok, spiatočná cesta Praha - Košice vás vyjde na 5 tisíc eur.

 

Zdroj/autor: Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa