Nudistická pláž je nuda, skúste nudistický hotel alebo rovno ostrov!

2014-01-17 14:00:00 |   |    | 

Že opaľovanie hore bez je moderné, hlása kdejaký článok na internete. Lenže túžba po bronzovo opálených vnadách môže v extrémnych prípadoch viesť až do väzenia. Na svete existujú miesta, kde vám odloženie podprsenky na pláži zabezpečí predĺženú dovolenku v krimináli, o kúsok ďalej je ale nudizmus prirodzenou súčasťou plážovej politiky. Vieme, kam vyraziť!



Keď sa v 60. rokoch začalo rozmáhať hnutie hippies, znamenalo to celkovú zmenu vo vnímaní sveta okolo i seba samého. A práve ľudské telo ako také začalo byť oslavované. Prirodzenosť, spojenie s prírodou a láska sa stali hlavnými heslami hippíkov. Niet divu, že práve v tejto dobe začína vznikať nudizmus a jeho radikálnejší kolega naturizmus, ktorý k absencii plaviek pridáva ešte celkové súžitie s prírodou.

Tak ako ho poznáme dnes, sa však nudizmus vyprofiloval až v 80. rokoch v Európe, predovšetkým vo Francúzsku a Španielsku. Tieto dve krajiny zostávajú i dnes mekkou všetkých vyznávačov kompletného opálenia. Na rozdiel od socialistického Československa tu totiž nebol nudizmus trestný. Scény ako zo Žandára zo Saint Tropez sa v tejto dobe odohrávali skôr u nás, oficiálne nuda pláže tu začali vznikať až v 90. rokoch.

 

  • Tu sa nevyzliekajte!

Stačí byť hore bez a vyslúžite si množstvo problémov. V týchto krajinách to ani neskúšajte, ak to nepovoľuje priamo vyhláška pláže alebo hotela:

Maurícius, India, Thajsko, Malajzia, Maldivy, Japonsko, Spojené arabské emiráty, Turecko, Egypt, Indonézia, Portugalsko, Belgicko, Taliansko v okolí Ríma, Južná Amerika (hrozia obťažujúci muži).

Celý svet ale od tej doby prešiel dlhú cestu smerom k ešte väčšiemu uvoľneniu, takže dnes patria práve Slovenky, Češky, alebo trebárs Maďarky k najpočetnejším vyznávačkám opaľovania hore bez na chorvátskych plážach. Pokiaľ i vy preferujete opaľovanie bez horného dielu, vyrazte do Francúzska, Španielska, alebo Chorvátska. V Taliansku si vždy dajte pozor a zistite si, ako má konkrétna oblasť nastavené pravidlá. V Grécku je zakázaný nudizmus, ale tzv. „hore bez“ sa tu toleruje.

V exotických destináciách si však dajte pozor. Slnečný kúpeľ bez plaviek rozhodne neskúšajte v žiadnej z arabských alebo islamských krajín a ani budhisticky zmýšľajúce národy z vás nebudú mať radosť. Dokonca ani v USA, v krajine, ktorá stavia slobodu jednotlivca na prvé miesto, nemôže žena beztrestne odložiť zvršky, lebo by mohla kaziť morálny vývoj mládeže.

Tento argument stojí tiež za prísnymi pravidlami, ktoré návštevníci nudistickej pláže musia dodržiavať. Je úplne vylúčené ohmatávať alebo pozerať sa na ďalších nudistov, neprípustné je akékoľvek správanie s erotickým podtextom. Ešte prísnejšie opatrenia zavádzajú napríklad špeciálne strediská, ktoré sa pýšia označením „pre dospelých“, a kde si po celú dobu pobytu vystačíte s uterákom.

 

  • Najlepšie nuda pláže sveta

Francúzsko - pláž Cap d'Agde je asi najznámejšou nudistickou plážou sveta. Naháči tu môžu ísť do barov i obchodov a je ich tu naozaj veľa. Ako prvá vo Francúzsku začala opaľovanie „hore bez“ propagovať Brigitte Bardot na Francúzskej riviére. Podarilo sa jej to dokonale - jediná Korzika stále odoláva a za odloženie plaviek vám tu hrozí pokuta.

Holandsko - pre nudistov krajina zasľúbená - bez plaviek sa tu môžete kúpať skoro všade.

Grécko - Paradise Beach na ostrove Telendos ponúka súkromie v útesoch, podobne ako pláž Mirtiotissa na Korfu. V pevninskom Grécku sa však neodkladá ani horný diel plaviek!

Nový Zéland - na najväčšej nuda pláži na svete nájde súkromie každý.

USA - pláž Gunnison alebo Sandy Hook Beach je najväčšou nuda plážou USA, kde okrem nahých tiel nájdete i množstvo barov a atrakcií. Mimo nuda pláže sa však nevyzliekajte!

Chorvátsko - tých oficiálnych je asi 30, ale nachádzajú sa po celej dĺžke pobrežia. Hlavnou doménou Chorvátska sú nudistické kempy, najznámejší z nich je Koversada.

Brazília - pláž Praia do Pinho je známa brazílska nuda pláž, kde sa nebudete nudiť.

Takú nájdete trebárs v Mexiku v Cancúne. Karibské more omýva brehy bielej súkromnej pláže, nudistický bar je plný naháčov a tiež nudiskotéka praská vo švíkoch. Podobne atraktívnou záležitosťou je tiež ostrov pri brehoch Francúzska s názvom Ile du Levant. Tu nahotu prikazuje mestská vyhláška - nudisti si totiž ostrov kúpili, a tak tu platia ich pravidlá.

Pravým opakom sú ázijské alebo arabské krajiny. V Malajzii hrozí za odloženie horného dielu plaviek väzenie, v Thajsku je na niektorých ostrovoch zakázané zákonom. Dokonca i inak benevolentné USA sú v otázkach nahoty veľmi prudérne - bez hrozby pokuty sa smiete nahí alebo bez vrchného dielu plaviek opaľovať len na vyhradených plážach alebo v štátoch New York a Maine.

 

 

Reklamný odkaz Tipy na zájazdy za nudistickými plážami

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov za nudistickými plážami:

 

  • Brazília - Rio de Janiero a Búzios: Vydajte sa do Brazílie - na slávnu pláž Copacabana a potom do letoviska Búzios, ktoré preslávila Brigitte Bardotová. Najkrajšie pláže, nádherné ženy, pohoda a slnko!
  • Mexický Cancún: Vydajte sa na Mayskú riviéru, do Cancúnu, kde nájdete krásne pláže s vyhradenými nuda strediskami a kvalitnými hotelmi, od jednoduchých až po veľmi luxusné.
  • Havajské ostrovy: Vitajte v raji rozprávkových možností. Od východu do západu slnka lákajú nekonečné pláže, príkre útesy a ukryté zátoky milovníkov kúpania, surfovania a potápania.

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (26 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa