VIDEO Najlepšie marketingové videá 2013: takto sa propagujú krajiny!

2013-12-10 15:30:00 |   |    | 

Turizmus tvorí podstatnú časť domáceho obratu v mnohých krajinách. Keďže cestovným kanceláriám záleží na tom, aby sa dovolenkári nenudili, otvárajú stále nové ponuky miest, kde môžu zavítať. Pre jednotlivé destinácie to však znamená o to tvrdší súboj o to, ktorá z nich si na svoju stranu pritiahne najviac turistov. Jedným z novších obľúbených marketingových nástrojov sú aj propagačné videá a toto sú tie najlepšie, ktoré vznikli pre rok 2013.



 

  • Fínsko

Severania sa rozhodli staviť na jednu zo svojich výnimočností. Prezentujú sa ako krajina „polnočného slnka“. V propagačnom klipe tento fakt predstavujú ako skvelú možnosť na nikdy nekončiacu sa zábavu. Môžete si urobiť dlhší výlet, pozorovať západ slnka alebo zostať dlhšie s priateľmi vonku športovať. Jedinečná atmosféra, ktorú skvele podčiarkuje aj práca kameramanov.

 

  • Kanada

Vynikajúci nápad dostalo kanadské turistické centrum. Jeho pracovníci požiadali priamo kanadských občanov, aby natočili krátke videá o tom, čo pre nich znamená Kanada, čo je pre nich na ich rodnej krajine najvýnimočnejšie a čo by si turisti nemali určite nechať ujsť počas ich návštevy. Dokopy dostali až 65 hodín záznamov, z ktorých zostrihali krátke dvojminútové video, ktoré dokonale vystihuje nádheru ich domoviny.

 

  • Česká republika

Naši susedia sa rozhodli pre zmenu a novátorský prístup. Ich marketingové video získalo pochvalné ohlasy aj zo zahraničia. Je totiž dobre informatívne, využíva nové technológie, ponúka atraktívny módny pohľad a odkazuje aj na potreby súčasných turistov. Niekedy stačí skutočne len málo pre skvelý nápad, ktorý vám pomôže spropagovať vás v zahraničí.

 

  • Srbsko

Pre dovolenku možno trošku netradičná alternatíva, čoho sú si vedomí i samotní Srbi. Preto si ako svoj tromf vybrali niečo iné. Veľmi dobre si uvedomujú zvyšujúci sa nárast gastronomických turistov. Tých okrem historických pamiatok zaujíma najmä spoznávanie jednotlivých krajín z hľadiska ich tradičnej gastronómie. I z tohto dôvodu vytvorili dlhšie dvanásťminútové video, ktoré už po prvom zhliadnutí pošteklí vaše chuťové poháriky a ihneď vás naláka na návštevu tejto kulinársky atraktívnej destinácie.

 

  • Viedeň

Marketingová akcia a z nej hneď aj vytvorené propagačné video bolo nápadom propagačného oddelenia mesta Viedeň. Tí si vybrali priamo jednu cieľovú skupinu, konkrétne obyvateľov španielskej Barcelony. Na rôzne miesta v meste postavili obrovský červený telefón, do ktorého zabudovali malé slúchadlo. Potom naň náhodne zavolali a ten z okoloidúcich, ktorý ho zdvihol, mal šancu vyhrať dovolenkový pobyt v Rakúsku. Ich reklama získala skvelú odozvu a tak možno v budúcnosti Viedenčania obdobne navštívia aj iné mestá.

 

  • Dublin

Veľkú výzvu prijali i v jednej z najnavštevovanejších európskych metropol. Dublinčania tvrdia, že ich rodný kraj je natoľko úžasný, že sa doň musíte zamilovať na prvý pohľad. Smelo sa teda stavili, že im postačí na zlákanie turistov len jedna minúta. Počas šesťdesiatich sekúnd teda v rýchlosti predstavili to, čo si na ich meste každý cení a verte tomu, že i vám sa po zhliadnutí tohto videa zachce či už vrátiť sa späť alebo ho spoznať od nuly od základov.

 

  • Španielsko

Tradičnými majstrami sú aj Španieli. Ak by vám nestačili referencie vašich známych o tejto krajine, tak vás potom istotne nadchnú zábery na ich úžasnú krajinu, chutné jedlo, milých usmiatych ľudí, neopakovateľnú atmosféru a to všetko podfarbené úžasnou hudbou, ktorá vás prenesie na juh nášho kontinentu.

 

  • Štokholm

Inú cestu osloviť ľudí si vybrali vo Švédsku. Do ich Štokholmu lákajú možno aj mladšie generácie prostredníctvom vlastnej skladby, ktorej text hovorí o výhodách tohto mesta. V klipe zároveň ukazujú, ako jednoducho si môžu ľudia prostredníctvom ich webovej stránky vybrať práve taký Štokholm, aký sedí ich požiadavkám. Mladé, energické a plné skvelých nápadov.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.6/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa