Najlacnejšie a najdrahšie mestá sveta. Kde za 3 dni prevetráte svoju peňaženku najviac? Radí TripAdvisor

2015-06-25 08:00:00 |   |    | 

Podľa čoho sa orientujeme, keď hľadáme výlet na pár dní? Niekto siahne po rade od kamaráta, iný sa zverí do rúk odborníkom. Stále viac ľudí však príde na web a brúzda, kým nenájde adekvátne množstvo informácií. Skvelým zdrojom sa stala stránka TripAdvisor, ktorú isto všetci poznáme. Tentokrát stránka pripravila zoznam krátkych trojdňových výletov, ktoré vás výjdu najdrahšie a potom aj najlacnejšie.



 

Porovnávanie

 

Cestovateľská stránka sa v tomto prípade zamerala na 40 miest a v nich porovnala ceny trojdňových výletov. Samozrejme, že nejde o fixné sumy, ale čisto na porovnávanie vedia dobre poslúžiť. Ktoré mestá by ste vy odhadli za najdrahšie a naopak najlacnejšie?

TripAdvisor porovnal priemerné ceny hotelov (4 hviezdičkový), stravy (obed a večera s vínom), dopravy (jedna cesta taxíkom) a zábavy (organizovaný výlet), aby získal prehľadné informácie. Z výsledkov vyplýva, že trojdňový výlet pre dve osoby je najlacnejší v exotickom Hanoji a naopak najviac peňazí zaplatíte, ak sa na výlet vydáte do mexického turistického strediska Cancún.

 

Najlacnejší

 

Ako sme už vyššie napísali, takýto výlet je spomedzi tých na stránke najobľúbenejších miest sveta najlacnejší práve vo vietnamskom Hanoji. Dvojica sa tu ubytuje, prestravuje a zabaví za približne 652 eur.

Zaujímavou informáciou je, že v prvej desiatke sa objavili tri európske mestá. Na 10. mieste je Berlín828 eurami, 6. je Lisabon806 eurami a na neuveriteľnú druhú priečku sa dostala Varšava. Tu vás trojdňový výlet bude stáť približne 658 eur.

Ostatné priečky si rozdelili obľúbené letoviská severnej Afriky a prevažne juhovýchodnej Ázie. Tretím najlacnejším miestom je egyptské stredisko Šarm aš-Šajch s cenou 730 eur. Štvrtú priečku obsadil thajský Bangkok, kde zaplatíte priemerne 732 eur. Piate miesto patrí indickému Bombaju s výletom v cene 753 eur. Kuala Lumpur v Malajzii si s cenou 813 eur zaslúžila 7. priečku, marocký Marakéš s 819 eurami 8. a tú deviatu obsadila filipínska Manila. Tu zaplatíte približne 823 eur.

Spomedzi miest Amerík sa v zozname neobjavilo žiadne. V osobitej tabuľke pre USA je zobrazené, že najlacnejším je mesto Dalas, kde zaplatíte za podobné výdobytky približne 1042 eur. Nasleduje New Orleans, Miami, Minneapolis, Atlanta, Houston, Las Vegas, Philadelphia, Washington D.C. a prvú desiatku uzatvára Orlando. Naopak najdrahšie mesto je Seattle. Tu si priplatíte až do výšky 1852 eur. Lacnejšie od neho sú Honolulu, Boston, San Francisco, New York City, Las Angeles, Portland (oregon), Chicago, San Diego a Denver.

 

Najdrahšie

 

Aby sme sa opäť vrátili k svetovým mestám, tak sa teraz pozrieme na tie, ktoré sú v medzinárodnom rebríčku tie najdrahšie. Na prvé miesto sa dostalo luxusné dovolenkové stredisko v Mexiku. V Cancúne za takýto „výletík“ zaplatíte takmer 1800 eur.

Aj v tejto desiatke sa objavili 3 európske mestá. Hneď na druhom mieste nachádzame Zürich , kde nás takýto výlet nebude stáť menej ako 1730 eur. Nelichotivú štvrtú priečku si ukradol Londýn s 1671 eurami a európsku trojku uzatvára ako inak Paríž, kde vám z vrecka vytiahnu približne 1437 eur.

Ostatné priečky sa ukázali byť pomerne rovnomerne rozmiestnené po celom svete. Tretí je New York City s nákladmi približne 1700 eur, piata je Punta Cana s 1606 eurami, siedme je japonské Tokio s 1416 eurami, ôsme je Toronto s 1374 eurami, deviaty je Dubaj s 1536 eurami a na poslednej priečke je Singapur s 1341 eurami.

 

Výsledky

 

Čísla vravia jedno a my vieme svoje. Hoci je Hanoj najlepšou voľbou podľa čísel, vždy treba rátať aj s dopravou. A tu nastáva problém, keďže ak by ste si teraz hľadali letenky na letnú cestu, vyšli by vás približne na 900 eur. Za trojdňový výlet by to určite nestálo. Tak či tak je zaujímavé porovnať ceny svetových turistických destinácií a zistiť, kde je aktuálne „najlacnejšie“.

Našou voľbou by mohla byť trojica európskych miest. Cesta v rámci Európy by nemusela byť taká drahá a keď sa pozrieme na to, že na druhej priečke je nám veľmi blízka Varšava, môžeme ohodnotiť tento rebríček ako prínosný. Aj keď my osobne veríme, že by sme trojdňový výlet do Varšavy vedeli vybaviť aj za nižšiu cenu, ako spomínaných 658 eur.

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, tripadvisor.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa