Majstrovstvá Českej republiky v stopovaní vyhrali dievčatá

2014-06-30 18:00:00 |   |    | 

Tucet dvojíc sa minulý pondelok vydal autostopom na trasu Praha- Gibraltar- Praha, aby ju zvládli v čo najkratšej dobe a za čo najväčšej priazne internetových užívateľov. Zloženie tímov Majstrovstiev Českej republiky v autostope bolo rôzne, o víťazstvo súperili klasické páry študentov, otec so štrnásťročnou dcérou, súrodenci, strýko s neterou a čisto dievčenské dvojice. Práve dievčatá sa vrátili do cieľa ako prvé.



Do Prahy prišiel ako prvý tím dvojica číslo 12 v zložení Alžbetky s Veronikou. Na záver ich však prekonali Gábina s Petrou, ktoré síce dorazili ako druhé, ale získali viac hlasov publika a taktiež dodatočné hlasy od poroty,“ povedal pre ČTK organizátor akcie Pavel Zíka.

Víťazky sa vrátili zo svojej cesty šesť dní po štarte, prešli 6000 kilometrov, splnili 5 úloh a dodržali aj povinnú 24 hodinovú prestávku v Gibraltare.

Všetci súťažiaci mali pri sebe GPS lokátory, ktokoľvek tak mohol sledovať ich cestu on- line. Mohli si prezrieť ich fotky a prečítať ich denníky, ktoré jednotlivé tímy dávali na webovú stránku závodu www.jedu.cz/stop. Stopári tak rovno aj informovali o tom, ako splnili zadané úlohy. Mali vyliezť na kopec, vyfotiť sa pred prvoligovým štadiónom, vykúpať sa v mori, alebo sa zoznámiť so starostom nejakej obce.

Podľa uverejnených zážitkov sa dvojiciam najlepšie stopovalo v Nemecku, naopak najhoršie to bolo v Španielsku, kde stopovanie nemá tradíciu a ľudia sú veľmi opatrní. „Ale i tu sa tímy stretli s vrelými vodičmi, ktorí ich pozvali na obed alebo večeru, alebo im kúpili ovocie. Najdlhší stop bol dlhý cez 1500 kilometrov a bol naviac spestrený viacerými jedlami, ktoré vodič dodávky uvaril na plynovom variči,“ uviedol Zíka.

Podľa neho bolo cieľom celej akcie zpopularizovať stopovanie, ktoré bolo v 70tych a 90tych rokoch obľúbeným spôsobom dopravy. Tohtoročný závod bol prvým v rade, Zíka má v pláne ho pravidelne opakovať, ale jazdiť budú už len zmiešané tímy.

Zdroj: ČTK

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa