Svetová dovolenka? Máte ju rovno pod nosom!

2015-06-09 16:00:19 |   |    | 

Ešte než si objednáte zahraničný zájazd, načrite do truhlice slovenských turistických pokladov! Ak hľadáte miesto, kde si nielen oddýchnete, ale odkiaľ sa môžete každý deň vydať za novým dobrodružstvom, našli sme ho za vás – Trenčiansky región.



 

Pre pôžitkárov

 

Jedny z najstarších kúpeľov na našom území pomáhajú zmývať celoročnú únavu v termálnej vode bazénu Sina a v architektonicky skvostnom Hammame, ktorý vás svojou ornamentálnosťou lusknutím prsta prenesie do Turecka.

                                              

Pre fanúšikov filmu

 

V júni sa v Trenčianskych Tepliciach už tradične koná oslava všetkých milovníkov kvalitnej domácej i svetovej kinematografie. Renomovaný filmový festival Art Film Fest, najväčšie podujatie tohto druhu na Slovensku, má cveng u nás aj v zahraničí.

 

Pre milovníkov prírody

 

Turisticykloturisti oceňujú Trenčianske Teplice ako rozcestník pre výlety do okolia. Považský Inovec, Strážov, Vtáčnik, Tribeč... všetky tieto miesta máte na dosah. Stačí zobrať bicykel či natiahnuť si turistické topánky. Určite nevynechajte návštevu ZOO Bojnice, kde nájdete vzácne mláďatá leva berberského, jedny z posledných na svete.

 

Pre literárnych fanúšikov

 

Cesty po stopách literárnych príbehov majú vždy svoju nezameniteľnú atmosféru. Keď pôjdete do Myjavy, nezabudnite si pribaliť do batoha výtlačok „Metropoly pod slamou“ od spisovateľky Zuzky Zgurišky, knihy, ktorá je venovaná práve Myjave.

 

Pre fanúšikov histórie

 

Okrem blízkeho Trenčianskeho hradu láka turistov aj Bojnický zámok, vizuálne pútavý zvonka i zvnútra. Prechádzka jeho chodbami vám možno pripomenie filmové rozprávky, nie je to náhoda. Práve tu sa nakrúcali niektoré časti populárnej Fantagiro či československá klasika – Šialene smutná princezná.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Trenčianske Teplice

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa