Do Košíc, Európskeho hlavného mesta kultúry, láka aj britský portál BBC

2013-02-18 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Do Košíc ako Európskeho hlavného mesta kultúry láka turistov aj portál britskej BBC venovaný cestovaniu. Zverejnil článok autora Luka Watersona, ktorý je známy tým, že svojím textom pre Lonely Planet zaradil Slovensko do Top 10 najlepších destinácií roka 2013.



"Veľkolepý Dóm svätej Alžbety je najväčšia katedrála na Slovensku. Väčšina cudzincov však o nej nikdy nepočula," uvádza sa v článku. Autor Košice charakterizuje slovami "renesančno-barokový architektonický skvost" s množstvom historických budov.

Predstavuje čitateľom tri najdôležitejšie projekty kultúrnych Košíc. Sú nimi Kulturpark, kde by mala vzniknúť oáza tvorivosti, workshopov a výstav. Ďalším je Kunsthalle. Otvoria ju výstavou diel výtvarníka Guyula Kosice, ktorý žil a tvoril v Latinskej Amerike. A tretím projektom je prestavba amfiteátra, čo vytvorí pôdu na hosťovanie festivalu Cassovia a ďalších open-air podujatí.

Autor odporúča hosťom v Košiciach navštíviť májový festival USE THE C!TY, augustovú PopArt party v štýle Andyho Warhola a septembrový festival vína. Za výlet podľa neho stoja aj zaujímavé turistické ciele v okolí Košíc, ako sú jaskyne Slovenského krasu, Tokajská vinohradnícka oblasť či Slovenský raj.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa