Tip na víkend: Putovanie za vínom „Z pivnice do pivnice“

2013-03-22 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenskí vinári získavajú čoraz viac ocenení na medzinárodných súťažných prehliadkach vín. Do ostatnej prestížnej súťaže Vinalies Internationales Paris prihlásili 110 slovenských vín, z ktorých 47 získalo medailu. Z toho deväť vzoriek ocenili zlatou medailou, ďalších 38 striebornou.



Najúspešnejším slovenským vinárom bol Martin Pomfy z vinárstva Mavín vo Vinosadoch v okrese Pezinok. Z Paríža si priviezol dve zlaté medaily za Rizling rýnsky a Cabernet Sauvignon. A práve Združenie vinohradníkov a vinárov vo Vinosadoch organizuje v soboru, 23. marca putovanie za vínom Z pivnice do pivnice.

Pre účastníkov je pripravených 19 vinárov v rázovitých vinárskych domoch a pivniciach, v ktorých ponúknu nielen vína najmä z ročníka 2012, ale aj miestne malokarpatské kulinárske špeciality.

Návštevníci 5. ročníka populárnej akcie majú jedinečnú možnosť stretnúť sa s vinármi, ktorí získali na tohtoročnej výstave vín v Paríži množstvo významných ocenení, ako napríklad s Martinom Pomfym, Jurajom Zápražným, Dávidom Hubinským či Jurajom Vršekom.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa