Veľká noc na Bojnickom zámku bude so špeciálnymi prehliadkami

2013-03-26 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice si pre vás pripravilo počas Veľkej noci, v termíne od 28. marca do 1. apríla, špeciálne veľkonočné prehliadky. Budete si môcť pozrieť nielen zámok odetý vo veľkonočnom duchu, ale i ukážky zdobenia kraslíc.



Vajíčko bolo odpradávna symbolom plodnosti, znovuzrodenia, života a príchodu jari. A pretože sa všetci tešíme na prvé jarné lúče slnka, ktoré nám zároveň prinášajú Veľkú noc, pripravilo si SNM -  Múzeum Bojnice tak ako aj po iné roky akciu Veľkonočné prechádzky zámkom. Tešiť sa tak môžete na nádhernú veľkonočnú výzdobu zámockých expozícií.

Kraslice, ktoré na zámku uvidíte, sú zdobené rôznymi technikami. Zaujímavosťou sú zdobené pštrosie vajíčka a tiež historické veľkonočné artefakty. Múzeum si pripravilo v rámci prehliadok aj ukážky zdobenia veľkonočných vajíčok, ktoré predvedie Mária Borková z Novák.

Zámok bude na Zelený štvrtok a Veľký piatok otvorený od 10.00 do 15.00, na Bielu sobotu, Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok od 10.00 do 16.00.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa