Tip na víkend: otvorenie letnej sezóny v Tatrách vo veľkom štýle

2013-06-12 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Otvorenie letnej turistickej sezóny vo Vysokých Tatrách bude netradičné vo forme juniálesu priamo pod tatranskými štítmi. Trojdňový program prinesie šport aj zábavu pre všetky vekové kategórie. Odomkne sa hladina Štrbského plesa, prvým koncertom sa odštartuje Tatranské kultúrne leto, zamestnanci v zariadeniach cestovného ruchu si zmerajú sily v zábavnom behu, špičkoví tenisti si zahrajú exhibičné zápasy, a to je len zlomok z toho, čo všetko na návštevníkov Tatier čaká od 14. júna.



V minulosti symbolizovalo otvorenie letnej turistickej sezóny v Tatrách najmä sprístupnenie horských chodníkov. Tatranci tento rok pripravili oveľa bohatší program, ktorý zaujme všetky vekové kategórie.

V piatok sa symbolicky odomkne hladina Štrbského plesa a spustí sa nová člnkovacia sezóna. Nebude chýbať Poseidon, ale ani Michal Martikán, ktorý vymení tentoraz svoje pádlo za kľúč, ktorým otvorí sezónu na jazere pre všetkých dovolenkárov a návštevníkov. Nasledujúci deň bude v znamení hudby, spevu a tanca. Dvojkoncertom odštartuje program Tatranského kultúrneho leta v Starom Smokovci.

Hviezdami večera sa stanú páni z LA GIOIA, ale aj tunajšia kyselka. Pripravené je netradičné pripomenutie si 220. výročia vzniku Starého Smokovca, a to posvätením prameňa Smokoveckej kyselky.

Nedeľa bude patriť v Tatranskej Lomnici 2. ročníku tzv. rupicapra behu, čo je horský beh zamestnancov a podnikateľov v cestovnom ruchu v Tatrách. Názov dostal po tatranskom kamzíkovi, ktorý v latinčine znie rupicapra. Športový duch bude žiť aj vďaka tenisovým hráčom rebríčka ATP, Milošovi Mečířovi, Karlovi Nováčekovi, Jirkovi Novákovi a Karolovi Kučerovi, ktorí si to práve v tento deň rozdajú v exhibičných zápasoch symbolicky na mieste, kde už o rok vyrastie nové tenisové centrum vhodné na ATP turnaj.

Všetkým bežcom, tenistom aj ďalším návštevníkom nedeľné popoludnie a večer spríjemnia vystúpenia Zuzany Smatanovej, Six & Kristy, Allana Mikušeka & Band a celú akciu odmoderuje herec, moderátor a zároveň vtipný východniar Michal Hudák. Okrem tohto všetkého budú deti baviť divadlá, animácie, klauni či nafukovacie atrakcie.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa